Churros

Churros

60+ min
Churros bliver også kaldt spanskrør eller spanske vafler. Det er ikke ofte, vi får fornøjelsen af hjemmelavede churros, men her har du en churrus opskrift, der virker. De sprøde, lune vafler, som har været en tur i ønskebrønden (frituregryden) er superlækre - rigtig dejlig comfort food. Det er ikke helt almindeligt at servere churros som en apetizer, men prøv også den salte udgave - se tippet i opskriften.
https://www.arla.dk/opskrifter/churros/

Sådan gør du

Iskolde flødekys
  • Pisk fløden til et let flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Sprøjt små toppe af flødeskum på en bakke med bagepapir og frys flødekyssene i ca. ½ time.
Lun, tyk chokoladesauce
  • Bring fløden i kog i en tykbundet gryde.
  • Tag gryden af varmen og kom chokoladen i fløden. Rør til chokoladen er smeltet.
Churros
  • Bring vand, smør og salt i kog i en gryde.
  • Kom melet i på én gang, og rør dejen godt igennem til en fast klump, der slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af (ca. 10 min.) og rør, lidt efter lidt, æggene i - dejen er ret fast.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle nr. 8 eller anden stor stjernetylle.
  • Lad olien blive varm i en gryde, den skal være 180-190° (mål med et stegetermometer eller sukkertermometer eller lav en test ved at komme et lille stykke churrosdej i olien, hvis det syder godt, er olien klar).
  • Lav ca. 10 churros ad gangen - sprøjt dejen ud direkte i den varme olie, klip 6-7 cm lange dejstykker af med en saks.
  • Steg churros'ne i 4-5 min. - vend rundt med en hulske, så de bliver gyldne over det hele. Lad de lune churros dryppe af på køkkenrulle. Server de gyldne churros med lun chokoladesauce, til at dyppe i, og iskolde flødekys.

Du kan servere de lune churros med bare et drys almindeligt sukker eller flormelis. Eller med kanelsukker (1 tsk stødt kanel til 2 spsk sukker) eller kakaosukker (2 tsk kakaopulver til 2 spsk sukker). Du kan også servere en salt version. Drys de stegte, gyldne churros med flagesalt og server med pesto og/eller chilimayonnaise.

Energiindhold for hele retten:

14768 kJ / 3530 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1316 kJ / 315 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 5,4 % 4,2 g
Kulhydrat: 24,5 % 18,9 g
Fedt: 70,1 % 25 g
Mere inspiration

Lav din egen chilimayonnaise, hvis du har lyst til en salt omgang churros.

Chilimayonnaise
15 min
Chilimayonnaise
(5)
Relateret video
Churros

Churros bliver også kaldt spanskrør eller spanske vafler. Det er ikke ofte, vi får fornøjelsen af hjemmelavede churros, men har har du en churrus opskrift, der virker. De sprøde, lune vafler, som har været en tur i ønskebrønden (frituregryden) er superlækre - rigtig dejlig comfort food.

Ingredienser

Iskolde flødekys
2 dl Piskefløde
Lun, tyk chokoladesauce
1 dl Piskefløde
150 g Grofthakket mørk chokolade
Churros
2½ dl Vand
25 g Smør
¼ tsk Groft salt
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 Sammenpiskede æg (ca. 1½ dl)
1 liter Smagsneutral olie, fx rapsolie