Churros

Churros bliver også kaldt spanskrør eller spanske vafler. Det er ikke ofte, vi får fornøjelsen af hjemmelavede churros, men her har du en churrus opskrift, der virker. De sprøde, lune vafler, som har været en tur i ønskebrønden (frituregryden) er superlækre - rigtig dejlig comfort food. Det er ikke helt almindeligt at servere churros som en apetizer, men prøv også den salte udgave - se tippet i opskriften.
Ingredienser
Iskolde flødekys
2 dl
Piskefløde
|
---|
Lun, tyk chokoladesauce
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
150 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Churros
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
3
Sammenpiskede æg (ca. 1½ dl)
|
1 liter
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
---|
Sådan gør du
Iskolde flødekys
Lun, tyk chokoladesauce
Churros
Du kan servere de lune churros med bare et drys almindeligt sukker eller flormelis. Eller med kanelsukker (1 tsk stødt kanel til 2 spsk sukker) eller kakaosukker (2 tsk kakaopulver til 2 spsk sukker). Du kan også servere en salt version. Drys de stegte, gyldne churros med flagesalt og server med pesto og/eller chilimayonnaise.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14774 kJ / 3531 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1317 kJ / 315 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 5,4 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 24,5 % | 18,9 g |
Fedt: | 70,1 % | 25 g |
Churros bliver også kaldt spanskrør eller spanske vafler. Det er ikke ofte, vi får fornøjelsen af hjemmelavede churros, men har har du en churrus opskrift, der virker. De sprøde, lune vafler, som har været en tur i ønskebrønden (frituregryden) er superlækre - rigtig dejlig comfort food.
