Chilimayonnaise

Chilimayonnaise

15 min
Chilimoyonnaise er en lækker hjemmelavet mayo med ekstra smag af chili. Chilimayonnaisen er inspireret af det japanske køkken, og derfor har vi også tilsat lidt miso (sojabønnepasta), som giver en ekstra dybde i smagen. Brug fx din chilimayonnaise til hjemmelavet sushi, til at dyppe pommes frites eller ovnkartofler i - eller til en æggemad, der gerne må få et ekstra lille spark af chilien. Kun fantasien sætter grænser for hvor du kan bruge din chilimayonnaise. Så kast dig roligt over at lave din egen chilimayonnaise....det er ikke så svært at lave mayonnaise - og øvelse gør mester.

Sådan gør du

Chilimayonnaise
  • Pisk æggeblommen godt med salt, eddike og miso.
  • Pisk ca. ½ dl af olien i dråbevis og pisk derefter resten af olien i, - i en tynd stråle.
  • Vend chilisauce i.
  • Stil chilimayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Miso (som stammer fra det japanske køkken) giver en dyb umami-smag i mayonnaisen. Du kan udelade miso. Smag evt. til med lidt eksta salt. Chilimayonnaisen bliver stærkere, når den trækker fra dag til dag. Så skru evt. lidt ned for chilisaucen, hvis ikke du spiser mayonnaisen med det samme og du ikke er til det meget stærke - du kan altid komme mere chili i.

Energiindhold for hele retten:

5257 kJ / 1256 kcal

Næringsindhold pr. 100g

3004 kJ / 718 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 1 % 1,8 g
Kulhydrat: 0,5 % 0,9 g
Fedt: 98,5 % 79,9 g
Mere inspiration

Vil du bruge din chilimayonnaise til din egen hjemmelavede sushi?

Nigiri sushi
60+ min
Nigiri sushi
(2)

Ingredienser

Chilimayonnaise
1 Æggeblomme
Et nip fint salt
1 tsk Risvinseddike
1 tsk Mørk miso
1½ dl Smagsneutral olie, fx rapsolie
3 tsk Stærk chilisauce, fx sriracha