Chilimayonnaise
Chilimoyonnaise er en lækker hjemmelavet mayo med ekstra smag af chili. Chilimayonnaisen er inspireret af det japanske køkken, og derfor har vi også tilsat lidt miso (sojabønnepasta), som giver en ekstra dybde i smagen. Brug fx din chilimayonnaise til hjemmelavet sushi, til at dyppe pommes frites eller ovnkartofler i - eller til en æggemad, der gerne må få et ekstra lille spark af chilien. Kun fantasien sætter grænser for hvor du kan bruge din chilimayonnaise. Så kast dig roligt over at lave din egen chilimayonnaise....det er ikke så svært at lave mayonnaise - og øvelse gør mester.
Ingredienser
Chilimayonnaise
1
Æggeblomme
|
|
---|---|
Et nip fint salt
|
|
1 tsk
Risvinseddike
|
|
1 tsk
Mørk miso
|
|
1½ dl
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
3 tsk
Stærk chilisauce, fx sriracha
|
Sådan gør du
Chilimayonnaise
Miso (som stammer fra det japanske køkken) giver en dyb umami-smag i mayonnaisen. Du kan udelade miso. Smag evt. til med lidt eksta salt. Chilimayonnaisen bliver stærkere, når den trækker fra dag til dag. Så skru evt. lidt ned for chilisaucen, hvis ikke du spiser mayonnaisen med det samme og du ikke er til det meget stærke - du kan altid komme mere chili i.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5257 kJ / 1256 kcal
Næringsindhold pr. 100g
3004 kJ / 718 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 1 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 0,5 % | 0,9 g |
Fedt: | 98,5 % | 79,9 g |