Nigiri sushi
&format=webp)
Du kan sagtens selv lave sushi og her er fire varianter af hjemmelavet sushi nigiri - laks, tun, pighvar og avocado. Sushi er oftere og oftere på vores favoritliste over take-away, men prøv om ikke du får lyst til at kaste dig over at lave sushi selv.
Ingredienser
Sushi ris
450 g
Sushiris
|
|
---|---|
5 dl
Vand
|
|
½ dl
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
¾ dl
Japansk riseddike
|
|
Wasabi
|
- med laks, ca. 12 stk
125 g
Fersk laks - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
1 dl
Lakserogn
|
- med tun, ca. 12 stk
125 g
Tun - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
Noritang
|
- med pighvar, ca. 12 stk
125 g
Pighvarrer - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
|
|
---|---|
3 spsk
Stenbiderrogn
|
- med avocado, ca. 12 stk
2
Avocadoer i meget tynde skiver
|
|
---|---|
Rød noritang
|
Tilbehør
1 dl
Japansk sojasauce
|
|
---|---|
2½ spsk
Wasabi
|
|
75 g
Sushi ingefær
|
Sådan gør du
Sushi ris
Nigiri sushi
- med laks
- med tun
- med pighvar
- med avocado
Stil nigiri sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen. Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Nigiri sushi kan suppleres med Maki sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12680 kJ / 3031 kcal
Næringsindhold pr. 100g
625 kJ / 149 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 19,8 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 56,9 % | 20,9 g |
Fedt: | 23,3 % | 3,9 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
