Nigiri sushi

Nigiri sushi

60+ min
Du kan sagtens selv lave sushi og her er fire varianter af hjemmelavet sushi nigiri - laks, tun, pighvar og avocado. Sushi er oftere og oftere på vores favoritliste over take-away, men prøv om ikke du får lyst til at kaste dig over at lave sushi selv.

Sådan gør du

Sushi ris
  • Kom risene i en stor skål og skyl forsigtigt med flere hold koldt vand indtil vandet forbliver klart. Lad risene dryppe af i en sigte.
  • Kom risene i en tykbundet gryde og hæld vandet ved og lald dem trække i vandet ½ time.
  • Bring derefter risene i kog og kog ved svag varme og under låg i 10-12 min., indtil risene er møre.
  • Tag gryden af varmen og lad risene trække under låg i ca. 15 min. Tag låget af og lad risene køle hurtigt af.
  • Opløs sukker og salt i eddiken og rør eddikeblandingen i risene. Kom dem i fx et fladt fad.
Nigiri sushi
  • Dyp en ske i koldt vand og tag ca. 1 spsk ris op. Pres skeen med risene mod en håndfladen (gør hånden våd først), så risene bliver presset tæt sammen til en aflang "ristop".
  • Læg den på et fad eller en tallerken og form yderligere ca. 47 ristoppe. Kom lidt wasabi på hver ristop.
- med laks
  • Skær laksen i 12 tynde skiver og fordel dem på ristoppene. Pynt med rogn og anret dem.
- med tun
  • Skær tunen i 12 tynde skiver og fordel dem på ristoppene. Pynt med tang og anret dem.
- med pighvar
  • Skær pighvaren i 12 tynde skiver og fordel dem på ristoppene. Pynt med stenbiderrogn og anret dem.
- med avocado
  • Fordel de tynde skiver avocado på de sidste ristoppe, pynt med tang og anret dem.
Tips
  • Sushi bør serveres senest 6 timer efter tilberedningen. Nigiri sushi kan suppleres med Maki sushi, således at der på hvert fad eller tallerken er et udvalg af de forskellige sushi.
  • Stil nigiri sushi tildækket i køleskabet indtil serveringen.
Energiindhold for hele retten:

12684 kJ / 3032 kcal

Næringsindhold pr. 100g

641 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,8 % 7,5 g
Kulhydrat: 56,8 % 21,4 g
Fedt: 23,4 % 4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Sushi ris
450 g Sushiris
4½ dl Vand
½ dl Sukker
2 tsk Groft salt
¾ dl Japansk riseddike
Wasabi
- med laks, ca. 12 stk
125 g Fersk laks - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
1 dl Lakserogn
- med tun, ca. 12 stk
125 g Tun - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
Noritang
- med pighvar, ca. 12 stk
125 g Pighvarrer - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer og optøet
3 spsk Stenbiderrogn
- med avocado, ca. 12 stk
2 Avocadoer i meget tynde skiver
Rød noritang
Tilbehør
1 dl Japansk sojasauce
2½ spsk Wasabi
75 g Sushi ingefær