Pastinakmos

25 min
Pastinakmos

En lækker rodfrugtsmos, der passer godt som tilbehør til fx et stykke kød eller fisk. Fraichen tilfører mosen syrlighed og gør den cremet. Pastinakkerne kan erstattes med persillerødder.

Ingredienser

1 kg Skrællede pastinakker i grove stykker
250 g Skrællede kartofler i grove stykker
4 dl Fraiche
1 dl Strimlet bredbladet persille
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Sådan gør du

  • Kog pastinakker og kartofler i ca. 15 min. - eller til de er godt møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Mos rodfrugterne med et kartoffelmosjern eller en håndmixer.
  • Tilsæt fraiche, persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Smag til.
  • Drys med persille og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4772 kJ / 1141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

285 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 14,8 % 2,5 g
Kulhydrat: 64,8 % 10,8 g
Fedt: 20,4 % 1,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pastinakmos/