Pastinakmos

Pastinakmos

25 min
En lækker rodfrugtsmos, der passer godt som tilbehør til fx et stykke kød eller fisk. Fraichen tilfører mosen syrlighed og gør den cremet. Pastinakkerne kan erstattes med persillerødder.

Sådan gør du

  • Kog pastinakker og kartofler i ca. 15 min. - eller til de er godt møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre.
  • Mos rodfrugterne med et kartoffelmosjern eller en håndmixer.
  • Tilsæt fraiche, persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Smag til.
  • Drys med persille og server.
Energiindhold for hele retten:

2119 kJ / 506 kcal

Næringsindhold pr. 100g

313 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 19,8 % 3,6 g
Kulhydrat: 44,7 % 8,3 g
Fedt: 35,5 % 3 g

Ingredienser

1 kg Skrællede pastinakker i grove stykker
250 g Skrællede kartofler i grove stykker
4 dl Fraiche
1 dl Strimlet bredbladet persille
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber