Dejlig mos af knoldselleri, persillerøder og kartofler. Skønt tilbehør til fx et godt stykke kød.
Sådan gør du
Kom selleri, persillerødder og kartofler i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Tag 1 dl kogevand fra og hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte. Mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør den 1 dl kogevand, smør, salt og peber i mosen. Smag til og pynt med persille.
Energiindhold for hele retten:
4444 kJ / 1062 kcal
Næringsindhold pr. 100g
284 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,8 g
Protein:
7,6 %
1,3 g
Kulhydrat:
53,3 %
8,9 g
Fedt:
39,1 %
3 g
Ingredienser
1
Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)