Rodfrugtmos med persille

20 min
Rodfrugtmos med persille

Dejlig mos af knoldselleri, persillerøder og kartofler. Skønt tilbehør til fx et godt stykke kød.

Ingredienser

1 Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 600 g)
5 Persillerødder i grove stykker (ca. 500 g)
300 g Melede kartofler i grove stykker
1 liter Vand
50 g Smør
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom selleri, persillerødder og kartofler i en gryde med kogende vand. Lad grøntsagerne koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Tag 1 dl kogevand fra og hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte. Mos grøntsagerne groft med fx en kartoffelstøder. Rør den 1 dl kogevand, smør, salt og peber i mosen. Smag til og pynt med persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4444 kJ / 1062 kcal

Næringsindhold pr. 100g

284 kJ / 68 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 7,6 % 1,3 g
Kulhydrat: 53,3 % 8,9 g
Fedt: 39,1 % 3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rodfrugtmos-med-persille/