Rødbedefad med bagt torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

1 timer

Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g skrubbede kartofler i meget tynde skiver
  • 1¼ tsk groft salt
  • 600 g skrællede rødbeder i meget tynde skiver
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 500 g renset torskefilet - delt i 8 stykker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Æbledressing

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Rødbedefad

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen.

Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.

Æbledressing

Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.

Bagetid for rødbeder og kartofler

Ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for rødbeder og kartofler med torsk

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: