Rødbedefad med bagt torsk
1 timer

Rødbedefad med bagt torsk

Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedefad med bagt torsk

Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.

Antal portioner
  • 600 g skrubbede kartofler i meget tynde skiver
  • 1¼ tsk groft salt
  • 600 g skrællede rødbeder i meget tynde skiver
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 500 g renset torskefilet - delt i 8 stykker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Æbledressing

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Rødbedefad

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen.

Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.

Æbledressing

Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.

Bagetid for rødbeder og kartofler

Ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for rødbeder og kartofler med torsk

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 19 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Protein: 27 %
  • Fiber: 37,1 g
Print