Rødbedefad med bagt torsk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g skrubbede kartofler i meget tynde skiver
  • 1¼ tsk groft salt
  • 600 g skrællede rødbeder i meget tynde skiver
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 500 g renset torskefilet - delt i 8 stykker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Æbledressing

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Rødbedefad

Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen.

Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.

Æbledressing

Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.

Bagetid for rødbeder og kartofler

Ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for rødbeder og kartofler med torsk

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: