Rødbedefad med bagt torsk

Rødbedefad med bagt torsk

1 time
Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.

Sådan gør du

Rødbedefad
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen.
  • Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.
Æbledressing
  • Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.
Bagetid for rødbeder og kartofler
  • Ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagetid for rødbeder og kartofler med torsk
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9288 kJ / 2220 kcal

Næringsindhold pr. 100g

373 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 22,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 49,7 % 10,9 g
Fedt: 27,8 % 2,8 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Skrubbede kartofler i meget tynde skiver
600 g
Groft salt
1¼ tsk
Skrællede rødbeder i meget tynde skiver
600 g
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Renset torskefilet - delt i 8 stykker
500 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Æbledressing
4 dl
Røde æbler i små tern (ca. 200 g)
2
Tørrede figner i små tern
100 g
Hakket bredbladet persille
1 dl
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Pynt
Blade af bredbladet persille