Bagekartofler

Bagekartofler

60+ min
Bagekartofler er et super nemt og dejligt tilbehør. Der er ikke mange ben i at lave bagekartofler - tålmodighed er det vigtigste. For bagekartoflerne skal have god tid i ovnen, for at blive lige som de skal være: Fint bløde indeni og med en godt bagt skræl, som smager skønt, og som det er synd ikke at spise. Server bagekartofler som tilbehør til alt fra grillen. Eller spis dem om vinteren til en gryderet, en steg fra ovnen eller som en vegetarret med ekstra fyld.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagekartofler-basis/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagekartofler
  • Skrub kartoflerne godt og læg dem våde på en plade med bagepapir.
  • Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
Timiansmør
  • Rør alle ingredienserne godt sammen. Smag til.
  • Form timiansmørret til en rulle og læg den, indpakket i plastfolie, i køleskabet 2-3 timer.
  • Skær timiansmørret i skiver ved serveringen.
Ved serveringen
  • Skær et kryds i hver af de bagte kartofler og tryk dem let, så de åbner sig.
  • Server bagekartoflerne som tilbehør med timiansmør eller et andet kryddersmør.

Du kan bruge kolde bagte kartofler til en kartoffelmad. Smør rugbrød med smør, læg skiver af de kolde kartofler på brødet og top op med aioli (hvidløgsmyonnaise) eller chilimayonnaise. Pynt med friske krydderurter, fx purløg.

Energiindhold for hele retten:

7692 kJ / 1838 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4 % 1,6 g
Kulhydrat: 36,7 % 14,3 g
Fedt: 59,3 % 10,6 g
Mere inspiration

Omvendt gratinering - ost med kartofler - lækker ovnret!

Ingredienser

Bagekartofler
4 Bagekartofler (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt
Timiansmør
150 g Blødt smør
2 tsk Finthakket skalotteløg
2 tsk Hakket frisk timian
½ tsk Sød fransk sennep
Friskkværnet peber