Kartoffelgratin

Kartoffelgratin

60+ min
Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce istedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200°.

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver.
  • Skyl dem godt og tør dem i et klæde.
  • Læg kartoffelskiverne lagvis med løg og krydderier i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm).
  • Hæld saucen over og bag kartoflerne midt i ovnen.

Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.

Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.

Energiindhold for hele retten:

5222 kJ / 1248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 69,6 % 12,8 g
Fedt: 15 % 1,3 g
Mere inspiration

Server kartoffelgratinen med et lækkert farsbrød.

Ingredienser

1 kg Store kartofler
2 Grofthakkede løg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Let mornaysauce
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk