Kartoffelgratin
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce i stedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.
Ingredienser
1 kg
Store kartofler
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Let mornaysauce
|
Sådan gør du
Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.
Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5222 kJ / 1248 kcal
Næringsindhold pr. 100g
314 kJ / 75 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 15,4 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 69,6 % | 12,8 g |
Fedt: | 15 % | 1,3 g |