Kartoffelgratin

1 time 20 min
Arbejdstid: 20 min
Kartoffelgratin

Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce i stedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.

Ingredienser

1 kg Store kartofler
2 Grofthakkede løg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Let mornaysauce

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver.
  • Skyl dem godt og tør dem i et klæde.
  • Læg kartoffelskiverne lagvis med løg og krydderier i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm).
  • Hæld saucen over og bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200°.

Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.

Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5222 kJ / 1248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 69,6 % 12,8 g
Fedt: 15 % 1,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelgratin/