Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce istedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.
Server kartoffelgratinen med et lækkert farsbrød.
Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.
Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.
5676 kJ / 1357 kcal
343 kJ / 82 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 15,8 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 69,6 % | 14 g |
Fedt: | 14,6 % | 1,4 g |