All-in-one grøntsagsfad

All-in-one grøntsagsfad

1 time
En nem vegetarret med masser af smag. Kom alle grøntsagerne i et fad og bag dem i ovnen. Server grøntsagsfadet med en cremet persilledressing.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 250° - traditionel ovn.

Grøntsagsfad
  • Kom kartoflerne i et stort ovnfast fad sammen med rødløg, squash og oliven.
  • Del hvidløgene i fed, skær bunden af hvert fed og vask dem. Bland hvidløg, olie, salt og peber sammen med grøntsagerne i fadet.
  • Bag grøntsagsfadet midt i ovnen.
  • Tag fadet ud efter ca. ½ time. Bland bønner, ost og persilleblade sammen med grøntsagerne og bag retten færdig de sidste 10 min. - I kan trykke det lækre cremede fyld ud af hvidløgsfeddene.
Persilledressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen i køleskabet til serveringen. Smag til.
  • Server persilledressingen til grøntsagsfadet.

Grøntsagsfadet smager dejligt til stegt kød, fx lammekoteletter eller hakkebøffer.

Energiindhold for hele retten:

8620 kJ / 2060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,4 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,6 % 9,7 g
Fedt: 29 % 2,7 g

Ingredienser

Grøntsagsfad
750 g Skrubbede små kartofler
5 Pillede rødløg delt på tværs (ca. 400 g)
2 Grønne squash i grove stykker (ca. 400 g)
75 g Grønne oliven uden sten
2 Hele hvidløg
2 tsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dåse Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
200 g Salatost i tern
3 dl Blade af bredbladet persille
Persilledressing
2½ dl Kvark
1 dl Hakket bredbladet persille
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Vand