All-in-one grøntsagsfad

All-in-one grøntsagsfad

1 time
En nem vegetarret med masser af smag. Kom alle grøntsagerne i et fad og bag dem i ovnen. Server grøntsagsfadet med en cremet persilledressing.

Sådan gør du

Grøntsagsfad
  • Kom kartoflerne i et stort ovnfast fad sammen med rødløg, squash og oliven.
  • Del hvidløgene i fed, skær bunden af hvert fed og vask dem. Bland hvidløg, olie, salt og peber sammen med grøntsagerne i fadet.
  • Bag grøntsagsfadet midt i ovnen.
  • Tag fadet ud efter ca. ½ time. Bland bønner, ost og persilleblade sammen med grøntsagerne og bag retten færdig de sidste 10 min. - I kan trykke det lækre cremede fyld ud af hvidløgsfeddene.
Persilledressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen i køleskabet til serveringen. Smag til.
  • Server persilledressingen til grøntsagsfadet.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 250° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Grøntsagsfadet smager dejligt til stegt kød, fx lammekoteletter eller hakkebøffer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8620 kJ / 2060 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,4 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,6 % 9,7 g
Fedt: 29 % 2,7 g

Ingredienser

Grøntsagsfad
Skrubbede små kartofler
750 g
Pillede rødløg delt på tværs (ca. 400 g)
5
Grønne squash i grove stykker (ca. 400 g)
2
Grønne oliven uden sten
75 g
Hele hvidløg
2
Olivenolie
2 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Skyllede, afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
1 dåse
200 g
Blade af bredbladet persille
3 dl
Persilledressing
2½ dl
Hakket bredbladet persille
1 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Vand
3 spsk