Tomatlasagne

Tomatlasagne

60+ min
Grøntsagslasagne fyldt med tomat, tomat, tomat og så lidt andre grøntsager. Supernem og hurtig lasagne....og så til en rimelig pris.

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Bring alle ingredienserne, bortset fra oregano, i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt oregano og smag tomatsaucen til.
Lasagne
  • Læg tomatsauce, mornaysauce og lasagneplader lagvis i et ovnfast fad (ca. 6 x 18 x 30 cm) således: ca. 2½ dl tomatsauce, ca. 1 dl mornaysauce og 4 lasagneplader - tre gange. Slut med resten af tomat-saucen og mornaysaucen. Drys med ost og rasp og bag lasagnen midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over, hvis den er ved at blive for mørk. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Server lasagnen sammen med den grønne salat.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Du kan lave din egen lette mornaysauce.

Let mornaysauce
15 min
Let mornaysauce
(69)
Velbekomme!
Tip

Lav en kæmpe portion tomatsauce og frys den i passende portioner. Den er nem at hive op af fryseren på en travl dag og servere sammen med nykogt pasta, revet ost og fx drys af ristede mandler eller nødder og friske krydderurter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10248 kJ / 2449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 47,4 % 11,3 g
Fedt: 29,9 % 3,3 g

Ingredienser

Tomatsauce
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
1 dl
Grofthakkede soltørrede tomater
75 g
Vand
3 dl
Finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
3
Fintrevne gulerødder (ca. 200 g)
3
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Stort hakket fed hvidløg
1
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Groft salt
1½ tsk
Hakket frisk oregano
1½ dl
Lasagne
½ liter
Tørrede lasagneplader (ca. 200 g)
12
200 g
Rasp
4 spsk
Tilbehør
Grøn salat, fx romainesalat i grove stykker drysset med salt og
200 g
Ristede solsikkekerner
25 g