Du kan lave din egen lette mornaysauce.
Lav en kæmpe portion tomatsauce og frys den i passende portioner. Den er nem at hive op af fryseren på en travl dag og servere sammen med nykogt pasta, revet ost og fx drys af ristede mandler eller nødder og friske krydderurter.
10248 kJ / 2449 kcal
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 22,7 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 47,4 % | 11,3 g |
Fedt: | 29,9 % | 3,3 g |
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
---|---|
Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
|
1 dl |
Grofthakkede soltørrede tomater
|
75 g |
Vand
|
3 dl |
Finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
|
3 |
Fintrevne gulerødder (ca. 200 g)
|
3 |
Finthakket rød chilipeber
|
1 spsk |
Stort hakket fed hvidløg
|
1 |
Mørk balsamicoeddike
|
1 spsk |
Groft salt
|
1½ tsk |
Hakket frisk oregano
|
1½ dl |
½ liter | |
Tørrede lasagneplader (ca. 200 g)
|
12 |
200 g | |
Rasp
|
4 spsk |
Grøn salat, fx romainesalat i grove stykker drysset med salt og
|
200 g |
---|---|
Ristede solsikkekerner
|
25 g |