Åben lasagne med salsiccia

Åben lasagne med salsiccia

30 min
Arbejdstid: 30 min
Åben lasagne med tomater og salsiccia - en nem og smagfuld måde at servere lasagne på. Salsiccia er en italiensk pølse, som bidrager med rigtig meget smag og umami. Her får du opskriften på en lynhurtig lasagne, som fyldes med en skøn og cremet sauce lavet på salsiccia, cherrytomater og basilikum. Og så topper vi den åbne lasagne med ekstra frisk basilikum og revet ost. I denne opskrift har vi brugt friske lasagneplader, men du kan sagtens bruge tørrede plader - de skal bare koge i længere tid. Server lasagnen med fx en grøn salat.
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/aben-lasagne-med-salsiccia/

Sådan gør du

  • Smuldr salsicciaen og steg den på en tør pande ved jævn varme i ca. 3 min. (er salsicciaen lavet til pølser, skal pølseskindet fjernes).
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg i yderligere ca. 3 min.
  • Tilsæt cherrytomater, fløde, tomatpuré, salt og peber og lad saucen småsimre i ca. 10 min.
  • Kog lasagnepladerne i saltet vand i ca. 3 min. til pastaen er mør, uden at være blød.
  • Rør ½ dl af pastavandet og halvdelen af basilikumbladene i saucen.
  • Saml lasagnen lagvis på 2 tallerkener med salsicciasaucen mellem hvert lag. Hver portion består af 3 lag.
  • Top med revet ost og resten af basilikumbladene.

Du kan sagtens variere fyldet i din åbne lasagne. Prøv fx at fylde den med stegte grøntsager, hytteost, citronskal og brunet smør.

Energiindhold for hele retten:

4388 kJ / 1049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

597 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,7 % 6,6 g
Kulhydrat: 23,5 % 8,2 g
Fedt: 57,8 % 9,3 g
Relateret video

Åben lasagne med tomater og salsiccia - en nem og smagfuld måde at servere lasagne på.

Ingredienser

150 g Salsiccia
1 Finthakket løg
1 Finthakket fed hvidløg
200 g Cherrytomater i halve
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Tomatpuré
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
6 Friske lasagneplader (ca. 150 g)
1½ dl Basilikumblade
1 spsk Revet havarti ost