Åben lasagne med brunet smør og asparges
Ny

Åben lasagne med brunet smør og asparges

Åben lasagne med brunet smør, asparges og citronskal - en nem og skøn måde at servere lasagne på. Her får du opskriften på en dejlig sommerret fuld af smag. Den åbne lasagne er fyldt med stegte grøntsager, hytteost og brunet smør - og masser af frisk citronskal. En perfekt kombination af det friske og fede. Og den sommerlige lasagne topper vi med frisk basilikum. I denne opskrift har vi brugt friske lasagneplader, men du kan sagtens bruge tørrede plader - de skal bare koge i længere tid.
https://www.arla.dk/opskrifter/aben-lasagne-med-brunet-smor-og-asparges/

Sådan gør du

  • Steg asparges og squash i olie ved høj varme i 3-4 min. Tilsæt salt og peber.
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldenbrunt, 6- 8 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget. Hæld straks det brunede smør i en skål, når det er færdigt, så det ikke bruner videre i gryden og bliver branket og ikke brunet.
  • Kog lasagnepladerne i saltet vand i ca. 3 min. til pastaen er mør, uden at være for blød.
  • Saml lasagnen lagvis på 2 tallerkner med grøntsagsfyldet, hytteost og citronskal mellem hvert lag. Hver portion består af 3 lag.
  • Drys med lidt flagesalt op top med basilikum. Server det lune brunede smør ved siden af, så man selv kan hælde det over.

Du kan sagtens variere fyldet i din åbne lasagne. Prøv fx at fylde den med pesto, stegte auberginer og revet ost.

Energiindhold for hele retten:

9338 kJ / 2232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

207 kJ / 49 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 25,8 % 3,1 g
Fedt: 53,8 % 3 g
Relateret video

Ingredienser

4 Grønne asparges i skiver
1 Squash i grove tern
1 tsk Olie til stegning
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Smør
6 Friske lasagneplader (ca. 150 g)
1½ dl Hytteost
1 håndfuld Frisk basilikum
½ tsk Flagesalt
Indkluderet i opskriften