Champignonlasagne

Champignonlasagne

60+ min
Vegetarlasagne når den er bedst! Denne hjemmelavede champignonlasagne indeholder masser af svampe, spinat og løg lagt sammen med lasagneplader og mornaysauce. Det er nemt og godt, og så smager det fantastisk. De mange svampe, og deres dejlige umamismag, kompenserer nemt for kødet. Og netop umamismagen er med til at gøre denne champignonlasagne så god.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Champignonlasagne
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits champignoner og løg i ca. 3 min.
  • Pres væden fra spinaten. Vend den i champignonblandingen sammen med muskatnød, salt og peber.
  • Del champignonblandingen i 3 portioner. Læg først en portion champignonblanding i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 32 cm).
  • Hæld ca. 1½ dl af saucen over. Dæk med halvdelen af lasagnepladerne.
  • Fortsæt i samme rækkefølge - slut med resten af saucen. Drys med ost og bag champignonlasagnen midt i ovnen.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og server den sammen med grøn salat og brød.
Tip

I stedet for champignon kan du bruge andre svampe fx kantareller eller et svampemix.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9742 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 19,6 % 4,7 g
Kulhydrat: 50,8 % 12,2 g
Fedt: 29,6 % 3,3 g
Mere inspiration

Lasagne på med kød - helt klassisk.

Klassisk lasagne
60+ min
Klassisk lasagne
(18)

Ingredienser

Champignonlasagne
Smør
25 g
Champignoner i halve og kvarte
450 g
Hakkede skalotteløg
200 g
Optøet, frossen helbladet spinat
450 g
Revet muskatnød
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Let mornaysauce
½ liter
Tørrede lasagneplader, evt. grønne med spinat (ca. 175 g)
10
Revet cheddar- og maasdammerost
75 g
Tilbehør
Grøn salat
300 g
Brød
200 g