Sprød æblestang
1 timer

Sprød æblestang

Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - en sikker vinder.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød æblestang

Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - en sikker vinder.

Opskriften gælder for 10 personer

Dej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 25 g smeltet afkølet smør
  • ½ æg - sammenpisket (ca. 1½ spsk)
  • ½ dl vand

Fyld

  • 25 g smeltet smør
  • 5 skrællede æbler i både, fx cox orange
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk rosiner
  • 1 tsk stødt kanel

Pensling

  • 25 g smeltet smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Dej

Kom mel, smeltet smør og æg i en skål og bland det sammen, til det ligner revet ost. Tilsæt vand og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Lad den hvile tildækket med fx et låg et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

Vend alle ingredienser til fyldet sammen i en skål. Rul dejen meget tyndt ud til en firkant (ca. 37 x 45 cm) på et meldrysset bord. Læg dejen på en plade med bagepapir. Læg fyldet i en stribe midt på dejen (ca. 9 x 38 cm). Fold dejenderne ind og luk siderne omkring fyldet. Vend lukningen nedad. Pensl æblestangen med smør og bag den midt i ovnen.

Ved serveringen

Drys den lune æblestang med flormelis.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°

Tips

Kan fryses før pensling og bagning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Druen muscat fungerer godt sammen med kanel, og vinen kunne derfor være en muscat de rivesaltes. Æblerne vil dog fungere bedst med en coteaux du layon fra Loire i Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade