Sprød æblestang

Sprød æblestang

1 time
Fryseegnet
Æblestang med smuttede mandler, rosiner og kanel - ikke helt en klassisk Apfelstrudel, men lige så god. En apfelstrudel er traditionelt en filodejs-kage fra Østrig - en aflang rulle med fyld af æble, sukker, kanel, rosiner og rasp. Vores version består af hjemmelavet dej - og så er fyldet spicet op med både mandler og citronskal. Og glem endelig ikke flødeskummet!
https://www.arla.dk/opskrifter/sprod-ablestang/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200°

Dej
  • Kom mel, smeltet smør og æg i en skål og bland det sammen, til det ligner revet ost.
  • Tilsæt vand og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen.
  • Lad den hvile tildækket med fx et låg et lunt sted i ca. ½ time.
Fyld
  • Vend alle ingredienser til fyldet sammen i en skål.
  • Rul dejen meget tyndt ud til en firkant (ca. 37 x 45 cm) på et meldrysset bord. Læg dejen på en plade med bagepapir.
  • Læg fyldet i en stribe midt på dejen (ca. 9 x 38 cm).
  • Fold dejenderne ind og luk siderne omkring fyldet. Vend lukningen nedad.
  • Pensl æblestangen med smør og bag den midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Drys den lune æblestang med flormelis.

Kan fryses før pensling og bagning.

Energiindhold for hele retten:

10816 kJ / 2585 kcal

Næringsindhold pr. 100g

858 kJ / 205 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 32 % 16,2 g
Fedt: 62,9 % 14,6 g
Mere inspiration

Æbler er skønne i alle variationer af desserter og kager - ikke mindst i denne tærte.

Æbletærte
1 time
Æbletærte
(245)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Dej
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
25 g Smeltet afkølet smør
½ Æg - sammenpisket (ca. 1½ spsk)
½ dl Vand
Fyld
25 g Smeltet smør
5 Skrællede æbler i både, fx coxorange
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
1 tsk Revet citronskal (usprøjtet)
3 spsk Rosiner
1 tsk Stødt kanel
Pensling
25 g Smeltet smør
Pynt
Flormelis
Tilbehør
2½ dl Piskefløde pisket til skum