Hyldebærsuppe med æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljecreme og æbler.

Ingredienser

Antal portioner

Vaniljecreme

  • 4 dl koncentreret sød hyldebærsaft
  • 6 dl vand
  • 1½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1½ spsk vand
  • 2 uskrællede æbler, fx coxorange (ca. 300 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Vaniljecreme

Vend forsigtigt fraiche, sukker og vaniljekorn sammen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bring hyldebærsaft og vand i kog i en gryde. Rør maizena og vand sammen til en jævning og rør den i suppen. Lad den koge i ca. 1 min. Fjern stilk, blomst og kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både. Kom æblebådene i suppen og kog den i yderligere ca. 1 min. Smag til. Server den varme hyldebærsuppe sammen med den iskolde vaniljecreme.

Tips

Hyldebærsuppen smager også godt kold. Er æblebådene for store til en lille mund, så skær dem i halve.

Frysetip

Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: