Hyldebærsuppe med æbler

30 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Hyldebærsuppe med æbler

Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljeflødeskum og æbler.

Ingredienser

Rugdrys

15 g Smør
1 spsk Honning
100 g Rugflager

Hyldebærsuppe

6 dl Vand
4 dl Koncentreret sød hyldebærsaft
½ Citron (usprøjtet) i skiver
2 Kanelstænger
2 Uskrællede æbler i både (ca. 300 g)
1½ spsk Majsstivelse, fx maizena
1½ spsk Vand

Vaniljeflødeskum

1½ dl Piskefløde
½ tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

Rugdrys

  • Smelt smør og honning og bland det godt sammen med rugflagerne.
  • Spred blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen 15-20 min. ved 175° - traditionel ovn - til rugflagerne er lysebrune og sprøde.

Hyldebærsuppe

  • Bland vand, hyldebærsaft, citronskiver og kanelstænger i en gryde og bring suppen i kog.
  • Tilsæt æblebådene og kog ved svag varme i ca. 2 min. – de må ikke koge for meget, da æblerne vil koge ud.
  • Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør den i suppen.
  • Lad den koge i ca. 1 min.

Vaniljeflødeskum

  • Pisk fløden og vaniljesukker til et let skum.
  • Server den varme hyldebærsuppe sammen med rugflager og iskoldt vaniljeflødeskum.

Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8020 kJ / 1917 kcal

Næringsindhold pr. 100g

475 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,2 % 0,9 g
Kulhydrat: 64,1 % 17,9 g
Fedt: 32,7 % 4,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/hyldebarsuppe-med-abler/