Hyldebærsuppe med æbler
30 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljeflødeskum og æbler.
Ingredienser
Rugdrys
15 g
Smør
|
|
---|---|
1 spsk
Honning
|
|
100 g
Rugflager
|
Hyldebærsuppe
6 dl
Vand
|
|
---|---|
4 dl
Koncentreret sød hyldebærsaft
|
|
½
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
2
Kanelstænger
|
|
2
Uskrællede æbler i både (ca. 300 g)
|
1½ spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
---|---|
1½ spsk
Vand
|
Vaniljeflødeskum
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ tsk
Vaniljesukker
|
Sådan gør du
Rugdrys
Hyldebærsuppe
Vaniljeflødeskum
Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8020 kJ / 1917 kcal
Næringsindhold pr. 100g
475 kJ / 114 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 3,2 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 64,1 % | 17,9 g |
Fedt: | 32,7 % | 4,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.