Hyldebærsuppe med æbler

Hyldebærsuppe med æbler

30 min
Fryseegnet
Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljeflødeskum og æbler.

Sådan gør du

Rugdrys
  • Smelt smør og honning og bland det godt sammen med rugflagerne. Spred blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen - til rugflagerne er lysebrune og sprøde.
Hyldebærsuppe
  • Bland vand, hyldebærsaft, citronskiver og kanelstænger i en gryde og bring suppen i kog. Tilsæt æblebådene og kog ved svag varme i ca. 2 min. – de må ikke koge for meget, da æblerne vil koge ud. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør den i suppen. Lad den koge i ca. 1 min.
Vaniljeflødeskum
  • Pisk fløden og vaniljesukker til et let skum. Server den varme hyldebærsuppe sammen med rugflager og iskoldt vaniljeflødeskum.
Bagetid
  • 15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Frysetip

Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7956 kJ / 1902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 3,6 % 1 g
Kulhydrat: 61,4 % 17,1 g
Fedt: 35 % 4,5 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Rugdrys
Smør
15 g
Honning
1 spsk
Rugflager
100 g
Hyldebærsuppe
Vand
6 dl
Koncentreret sød hyldebærsaft
4 dl
Citron (usprøjtet) i skiver
½
Kanelstænger
2
Uskrællede æbler i både (ca. 300 g)
2
Majsstivelse, fx maizena
1½ spsk
Vand
1½ spsk
Vaniljeflødeskum
1½ dl
Vaniljesukker
½ tsk