Grøntsagsbrød

Grøntsagsbrød

1 time
Lækre glutenfri grøntsagsbrød med krydderier. Få ingredienser og ingen hævetid. De er dejlige både som tilbehør og som snack i sig selv.

Sådan gør du

Ostecreme
  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt, limeskal og peber. Stil den tildækket på køl indtil servering.
Grøntsagsbrød
  • Hak broccoli i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. Hæld den hakkede broccoli i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen. Tag blandingen ud på et stykke bagepapir og fordel den så den bliver ca. ½ cm tyk - (ca. 25 x 40 cm). Bag brødet midt i ovnen og lad det køle af på bagepapiret. Fjern bagepapiret og skær brødet ud i passende stykker.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge forskellige grøntsager, prøv fx søde kartofler eller rødbeder. Prøv også med forskellige krydderier.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6967 kJ / 1665 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 28,7 % 7,5 g
Kulhydrat: 9,4 % 2,4 g
Fedt: 61,9 % 7,4 g

Ingredienser

Ostecreme
100 g
1½ dl
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk
Friskkværnet peber
Grøntsagsbrød
Broccoli i buketter
1 kg
Mandelmel (ca. 1¼ dl)
100 g
Æg
4
Fint salt
½ tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Hakket bredbladet persille
1 spsk