Squashbrød
60+ min

Squashbrød

Mangler du en lækker opskrift på et smagfuldt brød? Så prøv dette squashbrød. Brødet indeholder groftrevet squash, ylette og har en frisk smag af persille.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Squashbrød

Mangler du en lækker opskrift på et smagfuldt brød? Så prøv dette squashbrød. Brødet indeholder groftrevet squash, ylette og har en frisk smag af persille.

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ylette
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g groftrevet grøn squash
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 800 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød og stil det til efterhævning på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl brødet med æg og klip det i overfladen med en saks. Bag brødet nederst i ovnen.

Tip

Af dejen kan der formes 40 miniflutes, ca. 11 cm lange, som bages ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14841 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 15 %
Print