Squashbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(37 vurderinger)

60+ min

Mangler du en opskrift på et saftigt brød med masser af smag? Så prøv dette squashbrød. Brødet indeholder groftrevet squash, ylette og har en frisk smag af persille.

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® Ylette Ylette
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g groftrevet grøn squash
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 800 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt brød og stil det til efterhævning på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl brødet med æg og klip det i overfladen med en saks. Bag brødet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Af dejen kan du forme 40 miniflutes, ca. 11 cm lange. Bag flutene ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14841 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 15 %

Print

Kilde: