Fattoush - ristet brødsalat

45 min
Fattoush - ristet brødsalat

En festlig salat med bid i!

Ingredienser

Dressing

2 Store knuste fed hvidløg
½ dl Olivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Tørret mynte
1 tsk Groft salt
½ Tyrkisk brød eller naanbrød

Brødsalat

3 Tomater i tern
2 Slanke agurker i tern
1 Grøn peberfrugt i tern
10 Finthakkede radiser eller ræddiker
1 Rødløg i meget tynde halve skiver
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 liter Fintstrimlet romainesalat
1 dl Hakket bredbladet persille
½ dl Hakkede mynteblade

Sådan gør du

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - den skal være kraftig.
  • Riv brødet i bidder og læg dem på en plade med bagepapir. Rist brødet midt i ovnen.

Brødsalat

  • Bland grøntsager og krydderurter med dressingen og anret salaten i et stort fad. Drys halvdelen af det lune, ristede brød over salaten og server straks med resten af brødet til.

Tip

  • Hvis agurkerne har mange kerner, kan man fjerne dem med en teske.

Ristning

  • Ca. 4 min. ved 250°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4509 kJ / 1078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

271 kJ / 65 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,5 % 1,7 g
Kulhydrat: 45,2 % 7,2 g
Fedt: 44,3 % 3,2 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/fattoush---ristet-brodsalat/