Frø- og kerneknækbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.

Ingredienser

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 4 spsk græskarkerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 sammenpisket æg
  • 1¼ tsk stødt kanel
  • ¾ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk knust havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • ahornsirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandler og nødder i en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. - uden at det bliver "mel".

Vend nødder og mandler sammen med kerner, frø, fedtstof, æg og de øvrige ingredienser. Rul blandingen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 30 x 30 cm) - ret evt. kanterne lidt, fjern det øverste bagepapir og skær med fx et pizzahjul - 25 små firkanter (ca. 6 x 6 cm). Træk bagepapiret over på en bageplade og bag de små frø- og kerneknækbrød midt i ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.

Server de afkølede knækbrød sammen med ost og sirup.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 69 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: