Frø- og kerneknækbrød
1 timer

Frø- og kerneknækbrød

Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frø- og kerneknækbrød

Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 4 spsk græskarkerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 sammenpisket æg
  • 1¼ tsk stødt kanel
  • ¾ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk knust havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • ahornsirup

Fremgangsmåde:

Kom mandler og nødder i en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. - uden at det bliver "mel".

Vend nødder og mandler sammen med kerner, frø, fedtstof, æg og de øvrige ingredienser. Rul blandingen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 30 x 30 cm) - ret evt. kanterne lidt, fjern det øverste bagepapir og skær med fx et pizzahjul - 25 små firkanter (ca. 6 x 6 cm). Træk bagepapiret over på en bageplade og bag de små frø- og kerneknækbrød midt i ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.

Server de afkølede knækbrød sammen med ost og sirup.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
Print