Frø- og kerneknækbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Knasende sprødt og lækkert til osten. Prøv dem i stedet for kiks.

Ingredienser

25 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 4 spsk græskarkerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 sammenpisket æg
  • 1¼ tsk stødt kanel
  • ¾ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk knust havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • ahornsirup

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mandler og nødder i en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. - uden at det bliver "mel".

Vend nødder og mandler sammen med kerner, frø, fedtstof, æg og de øvrige ingredienser. Rul blandingen ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 30 x 30 cm) - ret evt. kanterne lidt, fjern det øverste bagepapir og skær med fx et pizzahjul - 25 små firkanter (ca. 6 x 6 cm). Træk bagepapiret over på en bageplade og bag de små frø- og kerneknækbrød midt i ovnen. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir.

Server de afkølede knækbrød sammen med ost og sirup.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 69 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: