Rødbedeknækbrød
Ny

Rødbedeknækbrød

60+ min
Rødbedeknækbrød er en sprød og farverig delikatesse, som er let at lave. Når du bager denne opskrift på det super lækre knækbrød, er det vigtigt at du river grøntsagerne helt fint. Det er med til at give et sammenhængende knækbrød og dermed et vellykket resultat. Rødbeden giver en naturlig sødme og selvfølgelig den smukke rødlige farve. Server fx knækbrødet som snack, til et ostebord eller send det med i madpakken.

Sådan gør du

  • Vend alle ingredienserne sammen og rul dejen jævnt ud mellem to lag bagepapir til ca. 2 mm’s tykkelse. Pas på laget ikke bliver for tykt.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og skær riller i knækbrødet, så der dannes ca. 25 firkanter.
  • Træk bagepapiret over på en bageplade og bag knækbrødet midt i ovnen.
  • Tage pladen ud af ovnen efter 45 min. og vend de enkelte stykker knækbrød om.
  • Bag dem færdige og lad dem køle af på en rist.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er en anden dejlig opskrift på knækbrød

Knækbrød
40 min
Knækbrød
(32)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Bløde oste.

Tip

Knækbrødet kan opbares forholdsvis længe i en lufttæt beholder, og egner sig godt i madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6625 kJ / 1583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1095 kJ / 262 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 8,3 g
Protein: 12,3 % 7,9 g
Kulhydrat: 24,7 % 15,9 g
Fedt: 63 % 18,6 g

Ingredienser

Fintrevne rødbeder
300 g
Havregryn
100 g
Finthakkede mandler
75 g
Hørfrø
50 g
Sesamfrø
50 g
Flagesalt
2 tsk
Smeltet smør
20 g