Rødbedeknækbrød

Rødbedeknækbrød

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Rødbedeknækbrød er en sprød og farverig delikatesse, som er let at lave. Når du bager denne opskrift på det super lækre knækbrød, er det vigtigt at du river grøntsagerne helt fint. Det er med til at give et sammenhængende knækbrød og dermed et vellykket resultat. Rødbeden giver en naturlig sødme og selvfølgelig den smukke rødlige farve. Server fx knækbrødet som snack, til et ostebord eller send det med i madpakken.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedeknakbrod/

Sådan gør du

  • Vend alle ingredienserne sammen og rul dejen jævnt ud mellem to lag bagepapir til ca. 2 mm’s tykkelse. Pas på laget ikke bliver for tykt.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og skær riller i knækbrødet, så der dannes ca. 25 firkanter.
  • Træk bagepapiret over på en bageplade og bag knækbrødet midt i ovnen i ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn.
  • Tage pladen ud af ovnen efter 45 min. og vend de enkelte stykker knækbrød om.
  • Bag dem færdige og lad dem køle af på en rist.

Bløde oste.

Knækbrødet kan opbares forholdsvis længe i en lufttæt beholder, og egner sig godt i madpakken.

Energiindhold for hele retten:

6250 kJ / 1494 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1033 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8,3 g
Protein: 13,1 % 8 g
Kulhydrat: 27,2 % 16,5 g
Fedt: 59,7 % 16,7 g

Ingredienser

300 g Fintrevne rødbeder
100 g Havregryn
75 g Finthakkede mandler
50 g Hørfrø
50 g Sesamfrø
2 tsk Flagesalt
20 g Smeltet smør