Thaisuppe med ingefærkrydret creme

Thaisuppe med ingefærkrydret creme

30 min
En lidt anden måde at servere thaisuppe på, da der både er kød og knoldselleri i. Men denne thaisuppe både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse. Thasiuppen har fyld af både nudler, æbler og selleri - og en lækker ingefærkrydret creme på toppen. Thaisuppen er forholdsvis stærk og det fungerer så godt med den bløde creme til.
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/thaisuppe-med-ingefarkrydret-skyrcreme/

Sådan gør du

Ingefærkrydret creme
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Thaisuppe
  • Bring suppe, vand, salt, nudler og selleri i kog, under omrøring, i en stor, tykbundet gryde.
  • Tilsæt de rå kødstrimler og løg og bring atter suppen i kog og kog 1-2 min. Smag til.
  • Vend æblerne i den varme suppe og kom den i en stor skål.
  • Drys med koriander og server straks sammen med den ingefærkrydrede creme.

Du kan udskifte kødet med kyllingefilet i tynde strimler - og knoldsellerien med andre rodfrugter eller bladselleri i strimler.

Energiindhold for hele retten:

8056 kJ / 1925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 28,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,9 % 8,9 g
Fedt: 23,3 % 2 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt frisk ingefær med en ske.

Ingredienser

Ingefærkrydret creme
200 g Kvark
1 spsk Flydende honning
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Thaisuppe
1 liter Thaisuppe
2 dl Vand
1 tsk Groft salt
100 g Tynde tørrede risnudler i mindre stykker
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
400 g Tyndtskårne skinke- eller wokstrimler
2 Rødløg i halve ringe (ca. 150 g)
1 Rødt æble i tern (ca. 150 g)
1 dl Frisk koriander