Thaisuppe med ingefærkrydret creme

30 min
Thaisuppe med ingefærkrydret creme

En lidt anden måde at servere thaisuppe på, da der både er kød og knoldselleri i. Men denne thaisuppe både mætter og giver en dejlig smagsoplevelse. Thaisuppen har fyld af både nudler, æbler og selleri - og en lækker ingefærkrydret creme på toppen. Thaisuppen er forholdsvis stærk og det fungerer så godt med den bløde creme til.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Ingefærkrydret creme

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Flydende honning
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1½ tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt

Thaisuppe

1 liter Thaisuppe
2 dl Vand
1 tsk Groft salt
100 g Tynde tørrede risnudler i mindre stykker
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
400 g Tyndtskårne skinke- eller wokstrimler
2 Rødløg i halve ringe (ca. 150 g)
1 Rødt æble i tern (ca. 150 g)
1 dl Frisk koriander

Sådan gør du

Ingefærkrydret creme

  • Vend alle ingredienserne sammen og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.

Thaisuppe

  • Bring suppe, vand, salt, nudler og selleri i kog, under omrøring, i en stor, tykbundet gryde.
  • Tilsæt de rå kødstrimler og løg og bring atter suppen i kog og kog 1-2 min. Smag til.
  • Vend æblerne i den varme suppe og kom den i en stor skål.
  • Drys med koriander og server straks sammen med den ingefærkrydrede creme.

Du kan udskifte kødet med kyllingefilet i tynde strimler - og knoldsellerien med andre rodfrugter eller bladselleri i strimler.

Relateret video Sådan skræller du nemt frisk ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/thaisuppe-med-ingefarkrydret-skyrcreme/