Tomatsuppe med mango og ingefærmarinerede rejer

15 min
Tomatsuppe med mango og ingefærmarinerede rejer

Tomatsuppe med topping af ingefærmarinerede rejer, mango og forårsløg. En lækker tomatsuppe til en hverdagsaften, hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Ingredienser

Ingefærmarinerede rejer

300 g Rejer
2 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Groft salt
2 Mangofrugter i små tern (ca. 500 g)

Tomatsuppe

1 liter Tomatsuppe
½ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 50 g)
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1 Limefrugt i både

Tilbehør

300 g Groft flute

Sådan gør du

Ingefærmarinerede rejer

  • Lad rejerne dryppe af i en sigte.
  • Pisk limesaft, ingefær og salt sammen og vend rejer og mango i marinaden.

Tomatsuppe

  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde under omrøring.
  • Hæld suppen i 4 skåle og læg rejeblandingen ovenpå suppen.
  • Fordel forårsløg, chili og limebåde på suppen og server med flute til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7868 kJ / 1880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 20,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 60,8 % 12,3 g
Fedt: 18,9 % 1,8 g
Relateret video Hvordan skærer man en mango?

https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-mango-og-ingefarmarinerede-rejer/