Tomatsuppe med mango og ingefærmarinerede rejer

Tomatsuppe med mango og ingefærmarinerede rejer

15 min
Tomatsuppe med topping af ingefærmarinerede rejer, mango og forårsløg. En lækker tomatsuppe til en hverdagsaften, hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Sådan gør du

Ingefærmarinerede rejer
  • Lad rejerne dryppe af i en sigte.
  • Pisk limesaft, ingefær og salt sammen og vend rejer og mango i marinaden.
Tomatsuppe
  • Bring suppen i kog i en tykbundet gryde under omrøring.
  • Hæld suppen i 4 skåle og læg rejeblandingen ovenpå suppen.
  • Fordel forårsløg, chili og limebåde på suppen og server med flute til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7899 kJ / 1888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 18,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 62,7 % 12,7 g
Fedt: 18,4 % 1,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Ingefærmarinerede rejer
Rejer
300 g
Friskpresset limesaft
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Mangofrugter i små tern (ca. 500 g)
2
Tomatsuppe
1 liter
Fintsnittede forårsløg (ca. 50 g)
½ bundt
Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1
Limefrugt i både
1
Tilbehør
Groft flute
300 g