Suppe med mangosalat

Suppe med mangosalat

30 min
En smuk og smagfuld suppe. Den cremede suppe har masser af smag fra ananas, lime og ingefær. Og fyldet af bl.a. mango, kokos, chili og ris giver både mæthed og gode smagsindtryk.

Sådan gør du

Suppe
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Svits løgene ved jævn varme i ca. ½ min.
  • Tilsæt bouillon og bring i kog.
  • Ryst ananasjuice og mel til en jævning og kom den i suppen under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt fløde, limesaft, ingefær, salt og cayennepeber. Bring atter suppen i kog og smag til.
Mangosalat
  • Vend alle ingredienserne til mangosalaten sammen, med let hånd.
  • Kom risene (evt. i toppe) i 4 lune dybe tallerkener. Fordel mangosalaten rundt om risene. Kom suppen i en kande, så I kan hælde op ved bordet. Server med lunt naanbrød.
Energiindhold for hele retten:

8257 kJ / 1973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 9,1 % 2 g
Kulhydrat: 59,6 % 12,8 g
Fedt: 31,3 % 3,1 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Suppe
10 g Smør
3 spsk Fintrevet løg
7 dl Grøntsags- eller hønsebouillon
2 dl Ananasjuice
3 spsk Hvedemel
2 tsk Friskpresset limesaft
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
1½ tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
Mangosalat
1 Mangofrugt i små tern (ca. 250 g)
1 Agurk i små tern (ca. 250 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 Rød chilipeber i tynde ringe
50 g Grove kokosflager
Tilbehør
80 g Basmatiris - koges
240 g Naanbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk