Grøn karrysuppe

45 min
Grøn karrysuppe

Dejlig varm suppe med timiancreme, sprøde skinkestykker og græskarkerner.

Ingredienser

500 g Kartofler i grove tern
1 liter Vand
475 g Broccoli i buketter og stokken i skiver
2 tsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Grøn karrypasta
2 tsk Groft salt

Timiancreme

3 dl Fraiche
½ dl Blade af frisk timian og bløde timianstilke
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Lufttørret skinke
50 g Græskarkerner

Pynt

Frisk frisk timian

Tilbehør

240 g Groft brød

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 12 min. ved 200°.

  • Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 10 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt chili, karry og salt. Bring suppen i kog og smag den til.

Timiancreme

  • Vend imens fraiche sammen med timian, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker.
  • Kom græskarkernerne i en tør pande og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min.

Ved serveringen

  • Server den varme suppe sammen med timiancreme, spegeskinke og græskarkerner i små skåle.

Tip

  • Hvis suppen skal være tyndere, så tilsæt lidt vand.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8201 kJ / 1960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

303 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 23,6 % 4,2 g
Kulhydrat: 47,5 % 8,5 g
Fedt: 28,9 % 2,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-karrysuppe/