Grøn karrysuppe

Grøn karrysuppe

45 min
Dejlig varm suppe med timiancreme, sprøde skinkestykker og græskarkerner.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-karrysuppe/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 12 min. ved 200°.

  • Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 10 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt chili, karry og salt. Bring suppen i kog og smag den til.
Timiancreme
  • Vend imens fraiche sammen med timian, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker.
  • Kom græskarkernerne i en tør pande og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min.
Ved serveringen
  • Server den varme suppe sammen med timiancreme, spegeskinke og græskarkerner i små skåle.
Tip
  • Hvis suppen skal være tyndere, så tilsæt lidt vand.
Energiindhold for hele retten:

8166 kJ / 1952 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 23,6 % 4,2 g
Kulhydrat: 47,4 % 8,4 g
Fedt: 29 % 2,4 g

Ingredienser

500 g Kartofler i grove tern
1 liter Vand
475 g Broccoli i buketter og stokken i skiver
2 tsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Grøn karrypasta
2 tsk Groft salt
Timiancreme
3 dl Fraiche
½ dl Blade af frisk timian og bløde timianstilke
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Lufttørret skinke
50 g Græskarkerner
Pynt
Frisk frisk timian
Tilbehør
240 g Groft brød