Grøn karrysuppe
45 min

Grøn karrysuppe

Dejlig varm suppe med timiancreme, sprøde skinkestykker og græskarkerner.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn karrysuppe

Dejlig varm suppe med timiancreme, sprøde skinkestykker og græskarkerner.

Antal portioner
  • 500 g kartofler i grove tern
  • 1 liter vand
  • 475 g broccoli i buketter og stokken i skiver
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk grøn karrypasta
  • 2 tsk groft salt

Timiancreme

  • 100 g spegeskinke i tynde skiver
  • 50 g græskarkerner

Pynt

  • frisk frisk timian

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt broccoli og kog i yderligere ca. 10 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt chili, karry og salt. Bring suppen i kog og smag den til.

Timiancreme

Vend imens fraiche sammen med timian, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker.

Kom græskarkernerne i en tør pande og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 10 min.

Ved serveringen

Server den varme suppe sammen med timiancreme, spegeskinke og græskarkerner i små skåle.

Tip

Hvis suppen skal være tyndere, så tilsæt lidt vand.

Stegetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print