Rødfisk med lun salat

Rødfisk med lun salat

30 min
En hel fisk....det er flot, og den er fuld af smag og saftighed. Til fisken er der en lækker grønkålssalat med æble-peberrodsdressing....en ren c-vitaminbombe.

Sådan gør du

  • Tjek at rødfisken er helt renset for skæl, skær hovedet af og fjern rygfinnerne. Skyl og tør fisken og læg den på en plade med bagepapir. Pensl skindet med smør og lav 3-4 snit i skindet. Drys med salt udvendigt og indvendigt og fyld fiskens bug med citronskiver. Bag rødfisken øverst i ovnen.
Æble-peberrodsdressing
  • Vend forsigtigt cremefraiche, æble, peberrod og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Lun grønkålssalat
  • Riv grønkålen i mundrette stykker. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt grønkål, æbler og salt og svits i yderligere ca. 3 min. Smag til og server den lune grønkålssalat sammen med stegt rødfisk, kartoffelbåde og æble-peberrodsdressing.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 250° - varmluft.
Mere inspiration

Her er en anden lækker grønkålssalat

Grønkålssalat
60+ min
Grønkålssalat
(39)
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge rødfiskefilet uden skind, eller en anden fast hvid fisk - beregn ca. 500 g filet. Læg fiskefileterne på en plade med bagepapir. Pensl med smør, fordel citronskiverne og drys med salt. Bag filetstykkerne ved 250° - varmluft i 8-10 min., eller til fisken lige er gennembagt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10321 kJ / 2467 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 22,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 47,2 % 11,3 g
Fedt: 29,9 % 3,3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Hel renset rødfisk med skind (ca. 1300 g)
1
Smør - smeltet
10 g
Groft salt
1 tsk
Citron (usprøjtet) i skiver
1
Æble-peberrodsdressing
¼ liter
Groftrevet rødt æble, fx jonagold (ca. 100 g)
1
Fintrevet frisk peberrod
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Lun grønkålssalat
Rensede grønkålsblade uden ribber
150 g
Smør
15 g
Rødløg i halve tynde skiver (ca. 150 g)
2
Røde æbler i halve tynde skiver, fx jonagold (ca. 200 g)
2
Groft salt
¾ tsk
Tilbehør
Bagte kartoffelbåde
1 kg