Salat med rejer og avocado

15 min
Salat med rejer og avocado

Farverig forret som tilmed er nem og hurtig at lave. Salaten kan også bruges som frokostsalat.

Ingredienser

1½ dl Brøndkarse
100 g Rejer i lage eller optøede, frosne
50 g Skæreost, i små tern
1 Moden avocado
2 tsk Friskpresset limesaft

Pynt

Tørrede knuste rosa peberkorn

Tilbehør

50 g Tyndt skivede og ristede flutes

Sådan gør du

  • Fordel brøndkarsen på portionstallerkener. Anret herpå afdryppede rejer og ostetern. Flæk avocadoen på langs og fjern sten og skind. Skær den halverede avocado i "vifter" og anret dem på tallerkenerne. Dryp frisk limesaft over salaten og pynt med knuste røde krydderbær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2440 kJ / 583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

691 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 26,6 % 10,8 g
Kulhydrat: 21,1 % 8,6 g
Fedt: 52,3 % 9,8 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-rejer-og-avocado/