Ørredrillettes

1 time 50 min
Arbejdstid: 20 min
Ørredrillettes

Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild. Opskrift på en nem lækkerbisken, både på frokostbordet, som snack, tapas - og i både madpakke og på picnic.

Ingredienser

4 Røgede ørredfileter uden skind (ca. 250 g)
1½ dl Creme fraiche
100 g Kolde, kogte kartofler i små tern
25 g Grofthakkede cornichoner
3 spsk Finthakket frisk dild
2 spsk Finthakket rødløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Dildkviste
Rødløg i tynde både

Tilbehør

360 g Ristet rugbrød
1 dl Ufarvet lagereddike

Sådan gør du

  • Findel fiskekødet med 2 gafler og vend det sammen med creme fraiche og de øvrige ingredienser. Smag blandingen til og kom den i en skål.
  • Stil den tildækkede ørredrillette i køleskabet i mindst 1½ time.
  • Smag til.
  • Kom ørredrillette, dildkviste og rødløg på ristede rugbrødsbidder.
  • Hæld eddiken i en lille kande - så kan man hver især dryppe lidt eddike på sin mad.

Ørredrillettes kan også serveres i en skål. Bank skålen let mod køkkenbordet før den tildækkede ørredrillettes stilles på køl. Ørredrillettes kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6259 kJ / 1496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

621 kJ / 148 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 20,2 % 7,4 g
Kulhydrat: 52 % 19 g
Fedt: 27,8 % 4,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/orredrillettes/