Ørredrillettes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild er en lækkerbisken på ethvert frokostbord.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 røgede ørredfileter uden skind
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • 100 g kolde, kogte kartofler i små tern
  • 25 g grofthakkede cornichoner (små saltagurker)
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • ½ dl hakket frisk dild
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • dildkviste
  • rødløg i tynde både

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød
  • 1 dl ufarvet lagereddike

Sådan gør du

Sådan gør du

Findel fiskekødet med 2 gafler og vend det sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Smag blandingen til og kom den i en skål. Stil den tildækkede ørredrillettes i køleskabet i mindst 1½ time. Smag til.

Ved serveringen

Kom ørredrillettes, dildkviste og rødløg på ristede rugbrødsbidder. Hæld eddiken i en lille kande - så kan man hver især dryppe lidt eddike på sin ørredrillettes.

Tips

Ørredrillettes kan også serveres i en skål. Bank skålen let mod køkkenbordet før den tildækkede ørredrillettes stilles på køl. Ørredrillettes kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Her vil en hvidvin med både syre og en anelse sødme være perfekt fx en god riesling fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks