Ørredrillettes

Ørredrillettes

60+ min
Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild er en lækkerbisken på ethvert frokostbord.

Sådan gør du

  • Findel fiskekødet med 2 gafler og vend det sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Smag blandingen til og kom den i en skål. Stil den tildækkede ørredrillettes i køleskabet i mindst 1½ time. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom ørredrillettes, dildkviste og rødløg på ristede rugbrødsbidder. Hæld eddiken i en lille kande - så kan man hver især dryppe lidt eddike på sin ørredrillettes.
Tips
  • Ørredrillettes kan også serveres i en skål. Bank skålen let mod køkkenbordet før den tildækkede ørredrillettes stilles på køl. Ørredrillettes kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6259 kJ / 1496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

621 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 20,2 % 7,4 g
Kulhydrat: 52 % 19 g
Fedt: 27,8 % 4,7 g

Ingredienser

Røgede ørredfileter uden skind (ca. 250 g)
4
Creme fraiche
1½ dl
Kolde, kogte kartofler i små tern
100 g
Grofthakkede cornichoner (små saltagurker)
25 g
Finthakket rødløg
2 spsk
Hakket frisk dild
½ dl
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Dildkviste
Rødløg i tynde både
Tilbehør
Ristet rugbrød
360 g
Ufarvet lagereddike
1 dl