Ørreder i folie
45 min

Ørreder i folie

Fisk på denne måde er skøn. Server pakkerne for dine gæster og lad dem åbne dem selv.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ørreder i folie

Fisk på denne måde er skøn. Server pakkerne for dine gæster og lad dem åbne dem selv.

Antal portioner

Kryddersmør

  • 75 g blødt smør
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk hakkede friske basilikumblade

Ørreder

  • 4 ørreder (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt

Citrondressing

  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk vand

Spinatsalat

  • 1½ liter groftrevet frisk spinatblade
  • 1 finthakket rødløg

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Kryddersmør

Rør smør, citronskal og basilikum sammen i en skål.

Ørreder

Skær hoved, hale og finner af ørrederne og skyl fiskene godt. Kom 1 tsk kryddersmør i hver ørred. Læg hver fisk midt på et stykke alufolie (ca. 30 x 40 cm) og drys med salt. Pak alufolien tæt om fiskene, så ingen væde trænger ud. Læg ørrederne i et ovnfast fad og kog dem midt i ovnen. Kom resten af kryddersmørret i en skål, og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Citrondressing

Pisk citronsaft, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i.

Spinatsalat

Fordel spinaten i et fad og drys med rødløg. Hæld dressing over salaten lige inden serveringen.

Tip

Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel ørrederne i 2 fade (ca. 12 x 24 cm). Dæk dem med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn - 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 3 min. ved fuld effekt.

Kogetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 48 %
Print