Stegt flæsk - i kuglegrill
60+ min

Stegt flæsk - i kuglegrill

En populær omgang mormormad – selvom mormor ikke tilberedte den stegte flæsk i kuglegrill. Men det smager altså godt og flytter osen udenfor. Og persillesaucen har vi ikke rørt ved.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt flæsk - i kuglegrill

En populær omgang mormormad – selvom mormor ikke tilberedte den stegte flæsk i kuglegrill. Men det smager altså godt og flytter osen udenfor. Og persillesaucen har vi ikke rørt ved.

Antal portioner
  • 50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
  • 500 g svinebryst af stegestykket - i skiver
  • ½ tsk groft salt

Persillesauce

  • 2½ spsk hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 50 g smør
  • 1 dl hakket kruspersille
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • hakket kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg pillekartofler
  • 600 g dampede gulerødder

Fremgangsmåde:

Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op. Åbn grillens spjæld i top og bund. Fordel de varme briketter i hver sin side af grillen og stil foliebakken i midten. Læg rist og låg på, og lad grillen stå 8-10 min., til risten er godt varm.

Steg flæsket ca. ½ time ved indirekte varme vend et par gange. Steg til sidst flæsket 1-2 min. over direkte varme, til det er gyldent - træk det væk, hvis der kommer flammer. Læg det stegte flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Persillesauce

Rør mel og lidt af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt halvdelen af smørret og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt persille og salt og smag til. Kom persillesaucen i en skål og kom resten af smørret i lige inden serveringen, så smørklatten ligger og smelter i saucen.

Tip

Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %
Print