Stegt flæsk - på grill
Stegt flæsk på grill giver virkelig sprødt flæsk - og du slipper for stegeosen indenfor. Traditionel stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler smager bare så godt - og det bliver ikke mindre godt af at flæsket er stegt på grillen. Salt flæsket i god tid, have kartofler og persillesovs klar i køkkenet - og tænd op i grillen. Prøv også at grille gulerødderne, nu du er i gang. Servér stegt flæsk fra grillen når solen står højt og de nye kartofler er i sæson - så bliver det ikke ret meget bedre!
Ingredienser
Stegt flæsk
50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
|
---|
1 tsk
Groft salt
|
|
---|---|
500 g
Grisebryst af stegestykket - i skiver
|
Persillesovs
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
50 g
Smør
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 kg
Pillekartofler
|
|
---|---|
600 g
Grillede gulerødder
|
Sådan gør du
Stegt flæsk
Persillesovs
Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12928 kJ / 3090 kcal
Næringsindhold pr. 100g
478 kJ / 114 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 15,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 33 % | 9,3 g |
Fedt: | 51,5 % | 6,7 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.