Stegt flæsk - i kuglegrill

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

En populær omgang mormormad – selvom mormor ikke tilberedte den stegte flæsk i kuglegrill. Men det smager altså godt og flytter osen udenfor. Og persillesaucen har vi ikke rørt ved.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 50-60 store grillbriketter med høj brændværdi (ca. 2½ kg)
  • 500 g svinebryst af stegestykket - i skiver
  • ½ tsk groft salt

Persillesauce

  • 2½ spsk hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 50 g smør
  • 1 dl hakket kruspersille
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • hakket kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg pillekartofler
  • 600 g dampede gulerødder

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Fyld grillstarteren med briketterne og tænd op. Åbn grillens spjæld i top og bund. Fordel de varme briketter i hver sin side af grillen og stil foliebakken i midten. Læg rist og låg på, og lad grillen stå 8-10 min., til risten er godt varm.

Steg flæsket ca. ½ time ved indirekte varme vend et par gange. Steg til sidst flæsket 1-2 min. over direkte varme, til det er gyldent - træk det væk, hvis der kommer flammer. Læg det stegte flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt.

Persillesauce

Rør mel og lidt af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Tilsæt halvdelen af smørret og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt persille og salt og smag til. Kom persillesaucen i en skål og kom resten af smørret i lige inden serveringen, så smørklatten ligger og smelter i saucen.

Tip

Du kan også lave stegt flæsk i en almindelig ovn. Fordel flæsket på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen, ca. ½ time ved 250° - vend et par gange under stegningen.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag