Grøntsager med persillesovs og stegt flæsk

Grøntsager med persillesovs og stegt flæsk

45 min Hovedret
Måske har vi stukket fingrene i en hvepserede med denne opskrift. Den ikoniske stegt flæsk med persillesovs, vores nationalret. Vi har taget en udfordring op og kreeret en ret med flere grøntsager og meget mindre flæsk - og synes faktisk, det fungerer. Du får fornemmelsen af den stegte flæsk, men det er persillesovsen, kartoflerne og grøntsagerne som dominerer. Et lille skridt på vejen til at lade grøntsagerne være det bærende element og kødet være krydderiet.
Mere inspiration

Her finder du den klassiske version af Stegt flæsk og persillesovs.

Velbekomme!
Klimatip

Hvis du servere skrællede kartofler til retten, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9356 kJ / 2236 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 14,1 % 3 g
Kulhydrat: 47 % 10,1 g
Fedt: 38,9 % 3,8 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise