Hvis du servere skrællede kartofler til retten, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
8701 kJ / 2080 kcal
340 kJ / 81 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 13,8 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 45,8 % | 9,1 g |
Fedt: | 40,4 % | 3,7 g |
Her finder du den klassiske version af Stegt flæsk og persillesovs.
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
10 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Grisebryst af stegestykket i skiver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
5
Gulerødder i 5 cm stykker (ca. 350 g)
|
|
3
Porrer i 5 cm stykker (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
15 g
Smør
|
|
2 dl
Grofthakket frisk kruspersille - også finthakkede stilke
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 kg
Kogte kartofler
|
---|