Grøntsager med persillesovs og stegt flæsk
Måske har vi stukket fingrene i en hvepserede med denne opskrift. Den ikoniske stegt flæsk med persillesovs, vores nationalret. Vi har taget en udfordring op og kreeret en ret med flere grøntsager og meget mindre flæsk - og synes faktisk, det fungerer. Du får fornemmelsen af den stegte flæsk, men det er persillesovsen, kartoflerne og grøntsagerne som dominerer. Et lille skridt på vejen til at lade grøntsagerne være det bærende element og kødet være krydderiet.
Ingredienser
Stegt flæsk
10 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Grisebryst af stegestykket i skiver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Grøntsager
20 g
Smør
|
|
---|---|
5
Gulerødder i 5 cm stykker (ca. 350 g)
|
|
3
Porrer i 5 cm stykker (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Persillesovs
2½ spsk
Hvedemel
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
2½ dl
Grøntsagsbouillon
|
|
15 g
Smør
|
|
2 dl
Grofthakket persille og finthakkede stilke
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Stegt flæsk
Grøntsager
Persillesovs
Ved serveringen
Hvis du servere skrællede kartofler til retten, kan du bruge kartoffelskrællerne til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8675 kJ / 2073 kcal
Næringsindhold pr. 100g
337 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 13,8 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 9 g |
Fedt: | 40,5 % | 3,7 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.