Denne opskrift er udviklet specifikt til bålpandekager. Konsistensen på dejen er lidt tykkere end normalt, hvilket gør dejen lettere at styre på bålpanderne. Dejen smager også skønt , når du brugen den til almindelige pandekager, og så kan du med fordel tilsætte en ½ dl ekstra mælk, så dejen bliver en anelse tyndere.
7379 kJ / 1764 kcal
748 kJ / 179 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 10 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 26,1 g |
Fedt: | 30,8 % | 6,2 g |
Du kan lave din egen marmelade til pandekagerne - uhm.....
Børn kan opleve stor succes og stolthed ved selv at gå i køkkenet – og her er pandekager oplagt https://www.arla.dk/madlojer/#pandekager Se med når Albert og Frida viser, hvordan pandekager bliver til en hyggelig aktivitet – ude såvel som inde. Laver I pandekagerne over bål, bør en forælder hjælpe til.
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
revet skal af 1
Citron (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
50 g
Smeltet smør
|
|
3
Æg
|
Evt. smør til stegning
|
---|
Friske frugter i sæson, fx jordbær, banan, æble, appelsin eller hvad du foretrækker
|
|
---|---|
Fraiche
|
|
Syltetøj
|
|
Sukker
|
|
Friskpresset citronsaft, og hvad I ellers kan lide til pandekager
|