Pandekager på bål

Pandekager på bål

30 min
Tag børnene med ud at bage pandekager over bål. Det er hyggeligt og bålpandekager smager fantastisk. Server dem med fx frisk frugt, cremefraiche, sukker eller jeres yndlingssyltetøj.

Sådan gør du

Pandekager
  • Bland mel, citronskal, sukker, vaniljesukker og salt i en skål og pisk 2 dl af mælken i lidt efter lidt til en "klumpfri" jævning - og tilsæt så den sidste dl mælk.
  • Tilsæt smør og æg og pisk dejen godt igennem.
Tilberedning
  • Kom lidt smør i den varme bålpande og lad det smelte.
  • Hæld dej på på bålpanden (½-¾ dl dej pr. pandekage) og bag pandekagen, til den er gylden på begge sider.
  • Afhængig af hvor varmt bålet er, kan det gå meget hurtigt! Pas på panderne ikke bliver for varme, så brænder smør og pandekager let.
  • Spis de nybagte pandekager efterhånden, som de bliver færdige. Det er hyggeligt at sidde rundt om bålet og spise, mens bålet varmer.

Denne opskrift er udviklet specifikt til bålpandekager. Konsistensen på dejen er lidt tykkere end normalt, hvilket gør dejen lettere at styre på bålpanderne. Dejen smager også skønt , når du brugen den til almindelige pandekager, og så kan du med fordel tilsætte en ½ dl ekstra mælk, så dejen bliver en anelse tyndere.

Energiindhold for hele retten:

7379 kJ / 1764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

748 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 10 % 4,4 g
Kulhydrat: 59,2 % 26,1 g
Fedt: 30,8 % 6,2 g
Mere inspiration

Du kan lave din egen marmelade til pandekagerne - uhm.....

Hindbærmarmelade
10 min
Hindbærmarmelade
(2)
Relateret video

Børn kan opleve stor succes og stolthed ved selv at gå i køkkenet – og her er pandekager oplagt https://www.arla.dk/madlojer/#pandekager Se med når Albert og Frida viser, hvordan pandekager bliver til en hyggelig aktivitet – ude såvel som inde. Laver I pandekagerne over bål, bør en forælder hjælpe til.

Ingredienser

Pandekager
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
revet skal af 1 Citron (usprøjtet)
2 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Groft salt
3 dl Mælk
50 g Smeltet smør
3 Æg
Evt. smør til stegning
Tilbehør
Frisk frugt i sæson, fx jordbær, banan, æble, appelsin eller hvad du foretrækker
Fraiche
Syltetøj
Sukker
Friskpresset citronsaft, og hvad I ellers kan lide til pandekager
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk