Brioche brød
9 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
Dette super luftige brioche brød er godt enten med smør og marmelade - eller den klassiske, (ristet) til foie gras. Opskriften er nem at bage, ser flot ud og er næsten som kage, så det er ren forkælelse.
Ingredienser
Brioche brød
1 dl
Kold mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
5
Æg (ca. 2½ dl)
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
550 g
Hvedemel
|
|
200 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
1
Sammenpisket æg - til pensling
|
Sådan gør du
Brioche brød
Du kan godt lave brioche brødet uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!
Brioche brødet kan fryses. Lun det inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16205 kJ / 3873 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1348 kJ / 322 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 9,7 % | 7,7 g |
Kulhydrat: | 43,7 % | 34,7 g |
Fedt: | 46,6 % | 17 g |