Brioche pølsebrød

Brioche pølsebrød

60+ min
Fryseegnet
Hjemmelavede pølsebrød, de er bare super lækre. Brioche pølsebrød er noget ud over det sædvanlige, og værd at bruge tid på, hvis du er en af dem, der kan lide at bage. Skal du gå all in med opskriften på pølsebrød - så prøv denne luksusudgave.
https://www.arla.dk/opskrifter/brioche-polsebrod/

Sådan gør du

Brioche pølsebrød
  • Hæld mælk og gær i skålen til en røremaskine og opløs gæren. Tilsæt æg, pisk dem ud i mælken og kom sukker, salt og mel i (hold lidt mel tilbage).
  • Ælt dejen, med dejkrogen, ved laveste hastighed i ca. 10 min.
  • Kom smørret på dejen og kør i ca. 2 min., stadig ved laveste i hastighed, til smørret er fordelt i dejen.
  • Ælt i ca. 10 min. ved midterste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig i en klump om dejkrogen - tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til aflange brød (ca. 16 cm lange) - du behøver ikke mel på køkkenbordet.
  • Læg pølsebrødene på to plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag brødene ud af køleskabet og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Pensl pølsebrødene godt med sammenpisket æg og bag, en plade ad gangen, midt i ovnen, til brødene er smukt gyldne 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan godt lave brioche pølsehornene uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!

Brioche pølsehornene kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

16205 kJ / 3873 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1348 kJ / 322 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,7 % 7,7 g
Kulhydrat: 43,7 % 34,7 g
Fedt: 46,6 % 17 g
Mere inspiration

Hjemmelavet agurkesalat til dine hotdogs - mums...

Agurkesalat
20 min
Agurkesalat
(16)
Relateret video
Brioche pølsebrød

Lækre hjemmelavede pølsebrød. Brioche pølsebrød er noget ud over det sædvanlige, og værd at bruge tid på, hvis du er en af dem, der kan lide at bage.

Ingredienser

Brioche pølsebrød
1 dl Kold mælk
25 g Gær
5 Æg (ca. 2½ dl)
2 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel
200 g Blødt smør i mindre stykker
1 Sammenpisket æg - til pensling