Ovnbagte ferskner

Ovnbagte ferskner

Denne lækre opskrift på ovnbagte ferskner giver en dessert, der både smager lækkert og tager sig godt ud på bordet. De modne ferskner er dryppet med dejlig honninglage og serveret på sprødstegte skiver af karamelliseret franskbrød.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Skær et lille kryds i toppen af fersknerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm).
Honninglage
  • Rør honning, rosmarin og likør sammen. Hæld honninglagen over fersknerne.
  • Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.
Karamelliseret franskbrød
  • Udstik franskbrødsskiverne med et glas ca. 7½ cm i diameter. Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast). Steg de runde franskbrødsskiver på en tør pande ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
  • Læg, ved serveringen, de karamelliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver. Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af. Server resten af flødeskummet til.
Energiindhold for hele retten:

8188 kJ / 1957 kcal

Næringsindhold pr. 100g

730 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5 % 2,1 g
Kulhydrat: 55,4 % 23,8 g
Fedt: 39,1 % 7,7 g
Alkohol: 0,5 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

4 Modne ferskner eller nektariner
Honninglage
1 dl Honning, fx lynghonning
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
1½ spsk Ferskenlikør (fx crème de Pèches)
Karamelliseret franskbrød
4 skiver Sødmælksfranskbrød (ca. 1½ cm tykke)
25 g Smør
2 tsk Rørsukker
1½ dl Piskefløde
Pynt
Rosmarinkviste