Langtidshævet bradepandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 personer

  • 3 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 4 dl vand - lillefingervarmt
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g gær
  • 300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5¼ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 650 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Pynt

  • durummel

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.

Tip

Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: