Langtidshævet bradepandebrød

Langtidshævet bradepandebrød

60+ min
Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Bland vand, yoghurt og olie og rør gæren ud heri.
  • Bland rugmel med salt og rør det i væsken.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret.
  • Fordel med våde hænder dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
  • Tag dejen ud og skær den igennem på begge led, så der fremkommer firkanter.
  • Lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  • Drys med flagesalt og evt. krydderurter. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.
Energiindhold for hele retten:

9746 kJ / 2329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

854 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 75,1 % 37,7 g
Fedt: 14,4 % 3,3 g

Ingredienser

3 dl Vand - lillefingervarmt
2 dl A38 naturel
1 spsk Olivenolie
10 g Gær
100 g Rugmel
1 tsk Groft salt
500 g Hvedemel
1 spsk Olivenolie til pensling
Flagesalt
Evt. tørret oregano - eller andre tørrede eller friske krydderurter.