Langtidshævet bradepandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 personer

  • 3 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 4 dl vand - lillefingervarmt
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 g gær
  • 300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5¼ dl)
  • 1½ tsk groft salt
  • 650 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Pynt

  • durummel

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.

Tip

Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: