Langtidshævet bradepandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 1 brød

  • 2 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel letmælk 1,5%
  • 3 dl vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk olivenolie
  • 10 g gær
  • 200 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5¼ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Pynt

  • durummel

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret. Fordel dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.

Tip

Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag