Langtidshævet bradepandebrød

Langtidshævet bradepandebrød

60+ min
Dejlig koldhævet brød, som kan varieres i smag med forskellige krydderurter.

Sådan gør du

  • Bland vand, yoghurt og olie og rør gæren ud heri.
  • Bland rugmel med salt og rør det i væsken.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret.
  • Fordel med våde hænder dejen i en bradepande (ca. 30 x 40 cm) beklædt med bagepapir. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.
  • Tag dejen ud og skær den igennem på begge led, så der fremkommer firkanter.
  • Lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  • Drys med flagesalt og evt. krydderurter. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9885 kJ / 2363 kcal

Næringsindhold pr. 100g

865 kJ / 207 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,2 % 5,2 g
Kulhydrat: 74 % 37,6 g
Fedt: 15,8 % 3,7 g

Ingredienser

Vand - lillefingervarmt
3 dl
2 dl
Olivenolie
1 spsk
Gær
10 g
Rugmel
100 g
Groft salt
1 tsk
Hvedemel
500 g
Olivenolie til pensling
1 spsk
Flagesalt
Evt. tørret oregano - eller andre tørrede eller friske krydderurter.