Langtidshævet focaccia med stilktomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner

Dag 1

  • 10 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 500 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00
  • 2 tsk groft salt

Dag 2

Sådan gør du

Sådan gør du

Dag 1

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremsakine i ca. 8 min. Dejen skal stadig være klistret. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.

Dag 2

Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk. Fordel tomater og salatost herpå og tryk dem let ned i dejen. Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: