Langtidshævet focaccia med stilktomater
60+ min

Langtidshævet focaccia med stilktomater

Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Langtidshævet focaccia med stilktomater

Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.

12 stykker

Antal portioner

Dag 1

  • 10 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 500 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00
  • 2 tsk groft salt

Dag 2

Fremgangsmåde:

Dag 1

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremsakine i ca. 8 min. Dejen skal stadig være klistret. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.

Dag 2

Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk. Fordel tomater og salatost herpå og tryk dem let ned i dejen. Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %
Print