Langtidshævet focaccia med stilktomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Focaccia er et fladbrød i familie med pizzaen. Her i en rustik version med smukke stilktomater og ost på toppen.

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner

Dag 1

  • 10 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 500 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00
  • 2 tsk groft salt

Dag 2

Sådan gør du

Sådan gør du

Dag 1

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremsakine i ca. 8 min. Dejen skal stadig være klistret. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.

Dag 2

Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk. Fordel tomater og salatost herpå og tryk dem let ned i dejen. Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: