Fastelavnsboller med flødeskum
1 time
Fryseegnet
•
Vandbakkelser med hindbærsylt og flødeskum er en dejlig variant af en hjemmelavet fastelavnsbolle. For nogle er en fastelavnsbolle med flødeskum et must - og så er det oplagt at vælge denne udgave med vandbakkelsesdej. Prøv også at lave fastelavnsbollerne med fyld af fx marcipan, vaniljecreme eller sveskemos i stedet for hindbær.
Ingredienser
Hindbærfyld
½ blad
Husblas
|
|
---|---|
100 g
Frosne hindbær
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Vandbakkelser
1 dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
|
2
Sammenpiskede æg
|
½ liter
Piskefløde
|
---|
Pynt
Sigtet flormelis
|
---|
Sådan gør du
Hindbærfyld
Vandbakkelser
Servering
Hindbærrene kan erstattes med andre frosne bær, fx jordbær, skovbær, blåbær, kirsebær eller stikkelsbær. Eller prøv med sveskemos - klip svesker i stykker og kog dem ca. 15 min. med lidt vand. Flødeskummet kan også vendes med revet, rå marcipan, evt. i stedet for frugtfyldet.
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10268 kJ / 2454 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1121 kJ / 268 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 4,8 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 11,5 % | 7,6 g |
Fedt: | 83,7 % | 25,3 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas