Croissant semlor
Croissant semlor kan vel også kaldes en fastelavnsbolle-croissant. Semlor er nemlig svenskernes bud på fastelavnboller. I denne version får de klassiske svenske semlor et twist, da vi lader en sprød croissant danne basis for det klassiske mandel-marcipanfyld og den bløde flødeskum. Traditionelt består semlor af en blød gærdejsbolle med mandel-marcipanfyld og flødeskum. Men i denne version har vi erstattet den bløde bolle med en sprød croissant. Og det gør ikke smagsoplevelsen ringere - tværtimod... Så smut til bageren og køb et par af de lækreste croissanter - så er der ikke lang vej til en skøn croissant semla!
Ingredienser
Croissant semlor
4
Store croissanter
|
|
---|---|
100 g
Revet marcipan
|
|
½ dl
Mælk
|
|
1 dl
Grofthakkede mandler
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
Flormelis
|
Sådan gør du
Sådan samler du dine croissant semlor
Varier fyldet i dine croissant semlor. Tilsæt fx hindbærsyltetøj, stykker af mørk chokolade eller nougat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10579 kJ / 2528 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1501 kJ / 359 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 7,3 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 24,3 % | 21,4 g |
Fedt: | 68,4 % | 27,8 g |