Croissant semlor

Croissant semlor

15 min
Croissant semlor kan vel også kaldes en fastelavnsbolle-croissant. Semlor er nemlig svenskernes bud på fastelavnboller. I denne version får de klassiske svenske semlor et twist, da vi lader en sprød croissant danne basis for det klassiske mandel-marcipanfyld og den bløde flødeskum. Traditionelt består semlor af en blød gærdejsbolle med mandel-marcipanfyld og flødeskum. Men i denne version har vi erstattet den bløde bolle med en sprød croissant. Og det gør ikke smagsoplevelsen ringere - tværtimod... Så smut til bageren og køb et par af de lækreste croissanter - så er der ikke lang vej til en skøn croissant semla!

Sådan gør du

Sådan samler du dine croissant semlor
  • Flæk croissanterne i to halve på den lange led.
  • Udhul croissanterne og læg krummen fra de 4 croissanter i en skål.
  • Bland krummen med marcipan, mælk og mandler og kom blandingen tilbage i croissanterne.
  • Pisk fløden til skum og kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt flødeskum på de 4 nederste halvdele af croissanterne og læg 'låg' på.
  • Drys med flormelis og server straks.
Mere inspiration

Har du mod på at bage dine croissanter selv, så får du opskriften her.

Croissanter
60+ min
Croissanter
(30)
Velbekomme!
Variation

Varier fyldet i dine croissant semlor. Tilsæt fx hindbærsyltetøj, stykker af mørk chokolade eller nougat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14221 kJ / 3399 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1644 kJ / 393 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 7,4 % 7,2 g
Kulhydrat: 28,8 % 27,9 g
Fedt: 63,8 % 28,3 g
Relateret video
Croissant semlor

Ingredienser

Croissant semlor
Store croissanter
4
Revet marcipan
100 g
Mælk
½ dl
Grofthakkede mandler
1 dl