Croissanter
Prøv at bage dine egne croissanter efter denne opskrift. Det er ikke så svært - blot du er opmærksom på de faldgruber, der er. Det vigtigste, når du laver dine egne croissanter er at holde dejen kold og samtidig ikke rulle den for hårdt ud. På den måde sikrer du de mange sprøde lag...
Ingredienser
450 g
Hvedemel, iskoldt
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
250 g
Koldt smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel
|
100 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt
|
|
---|---|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
Sådan gør du
Hvis der under rulningen er luftbobler i dejen, så prik hul i dem, så luften kan komme ud. Læg hvedemelet i fryseren mindst 2 timer inden du skal bruge det. Pas på ikke at trække for meget i dejen under udrulning. Du risikerer at trække hul mellem lagene. Prøv at komme remonce og/eller marcipan og/eller chokolade i midten af croissanterne.
Frys dine croissanter når de er færdige med at hæve. Optø croissanterne inden de bages.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17482 kJ / 4178 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1403 kJ / 335 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,5 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 36,9 g |
Fedt: | 47,8 % | 18,1 g |