Sesambrød og -flutes
60+ min

Sesambrød og -flutes

Sesambrød og -flutes er fedtfattigt, lækkert og velsmagende og egner sig godt til både hverdag og fest.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sesambrød og -flutes

Sesambrød og -flutes er fedtfattigt, lækkert og velsmagende og egner sig godt til både hverdag og fest.

2 brød el. 20 flutes pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. 45 min. Tag dejen ud på meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

2 brød

Form dejen til 2 aflange brød, der lægges på bagepapir eller smurt bageplade. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl brødene med æg. Snit dem på skrå og drys med sesamfrø. Bag brødene nederst i ovnen.

20 flutes

Del dejen i 2 stykker, der hver trilles til en pølse. Hver pølse deles i 10 stykker, som formes til små flutes, der efterhæver på bagepapir eller en smurt bageplade i 15-20 min. Pensl flutene med æg. Rids dem og drys med sesamfrø. Bag flutene midt i ovnen.

Tip

Kvark 1% kan erstattes af hytteost 20+ (5%).

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° for brød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° for flutes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 21 %
Print