Speltknækbrød med sesam

Speltknækbrød med sesam

60+ min
Sprødt og knasende knækbrød - passer til alverdens pålæg, men smager også skønt, som de er.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 225°.

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) - sørg for godt med mel på bordet. Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet - en plade ad gangen - øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.
Energiindhold for hele retten:

5364 kJ / 1282 kcal

Næringsindhold pr. 100g

881 kJ / 211 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,9 % 8,2 g
Kulhydrat: 72,4 % 37,5 g
Fedt: 11,7 % 2,8 g

Ingredienser

¼ liter Mælk
10 g Gær
2 spsk Sesamfrø
¾ tsk Groft salt
250 g Fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)