Speltknækbrød med sesam - Opskrifter - Arla

Speltknækbrød med sesam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Sprødt og knasende knækbrød - passer til alverdens pålæg, men smager også skønt, som de er.

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • ¼ liter mælk
  • 10 g gær
  • 2 spsk sesamfrø
  • ¾ tsk groft salt
  • 250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) - sørg for godt med mel på bordet. Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet - en plade ad gangen - øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: