Speltknækbrød med sesam

Speltknækbrød med sesam

60+ min
Sprødt og knasende knækbrød - passer til alverdens pålæg, men smager også skønt, som de er.

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time.
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) - sørg for godt med mel på bordet. Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet - en plade ad gangen - øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.
Bagetid
  • Ca. 8 min. ved 225°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5514 kJ / 1318 kcal

Næringsindhold pr. 100g

905 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,4 % 8,2 g
Kulhydrat: 70,1 % 37,3 g
Fedt: 14,5 % 3,6 g

Ingredienser

Mælk
¼ liter
Gær
10 g
Sesamfrø
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
250 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g