Arme riddere

Arme riddere

15 min
Arme riddere er kendt og elsket i hele den vestlige verden. I England hedder de Poor Knights of Windsor, i USA French toast og i Frankrig pain perdu (tabt brød). Arme riddere gør sig godt på brunchbordet - server de arme riddere med hytteost eller en fast yoghurt og top dem med sæsonens friske bær.

Sådan gør du

Råsyltede brombær
  • Vend brombærrene med rørsukker og lad dem stå ved stuetemperatur til servering.
  • Vend bærrene rundt et par gange, så de begynder at væske.
Arme riddere
  • Pisk æg, mælk, sukker, kanel og salt sammen i en skål.
  • Dyp brødet i æggeblandingen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødskiverne ved jævn varme i ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne.
  • Halver brødene og server dem med råsyltede brombær og hytteost eller yoghurt.

Brombær kan erstattes af andre typer bær, fx hindbær, solbær eller blåbær. Er de danske bær ikke i sæson, så brug en god marmelade i stedet for.

Energiindhold for hele retten:

3516 kJ / 840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 17,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 49,4 % 18 g
Fedt: 33,4 % 5,6 g
Mere inspiration

Amerikanske pandekager gør sig også godt på brunchbordet.

Ingredienser

Råsyltede brombær
125 g Friske brombær
1 spsk Rørsukker
Arme riddere
1 Æg
1 dl Mælk
1 spsk Rørsukker
½ tsk Stødt kanel
1 Nip groft salt
4 skiver Franskbrød eller toastbrød
25 g Smør
Tilbehør
100 g Hytteost eller græsk inspireret yoghurt