Pain au chocolat
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Pain au Chocolat er Ikke helt en kage og ikke helt et brød. Pain au chocolat er lavet af samme dej som croissanter, og har derfor samme lækre tekstur, men med chokolade tilføjet. Prøv denne opskrift på de franske "chocoladebrød", som kan lidt af det hele, og så er de bare vildt lækre.
Ingredienser
450 g
Hvedemel, iskoldt
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
250 g
Koldt smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel iskoldt
|
100 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt
|
|
---|---|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Sådan gør du
Hvis der under rulningen er luftbobler i dejen, så prik hul i dem, så luften kan komme ud.
Pas på ikke at trække for meget i dejen under udrulning. Du risikerer at trække hul mellem lagene.
Læg hvedemelet i fryseren mindst 2 timer inden du skal bruge det.
Frys dine pain au chocolat når de er færdige med at hæve. Optø dem inden de bages.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19716 kJ / 4712 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1465 kJ / 350 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,1 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 45 % | 38,8 g |
Fedt: | 47,9 % | 19 g |