Spandauer

Spandauer

60+ min

Wienerbrød er en klassiker på det danske kagebord - og ikke mindst på bordet med morgenkager! Der findes rigtig mange klassikere inden for dansk wienerbrød, og her har du spandaueren. En spandauer er grundlæggende blot en wienerdej med vaniljecreme eller syltetøj af valgfri slags. Her en skøn opskrift på hjemmebagt dansk wienerbrød: Spandauer med en lækker hjemmelavet vaniljecreme.

Mere inspiration

Mere lækkert wienerbrød til morgenbord eller eftermiddagskaffen.

Velbekomme!
Frysetips

Kom de ubagte spandauere i fryseren på bagepladerne inden hævning. Lad dem tø ved stuetemperatur i 2-3 timer og bag dem herefter.

Tip

Du kan udskifte vaniljestangen med 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22408 kJ / 5356 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1387 kJ / 332 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 36,3 % 29,6 g
Fedt: 57,2 % 21,4 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser