Spandauer
Wienerbrød er en klassiker på det danske kagebord - og ikke mindst på bordet med morgenkager! Der findes rigtig mange klassikere inden for dansk wienerbrød, og her har du spandaueren. En spandauer er grundlæggende blot en wienerdej med vaniljecreme eller syltetøj af valgfri slags. Her en skøn opskrift på hjemmebagt dansk wienerbrød: Spandauer med en lækker hjemmelavet vaniljecreme.
Ingredienser
Kagecreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
Wienerbrød
2½ dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
50 g
Gær
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
400 g
Koldt smør
|
Smeltet smør til pensling
|
---|
Glasur
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
1 spsk
Vand
|
|
Evt. kakaopulver
|
Sådan gør du
Kagecreme
Wienerbrød
Glasur
Du kan udskifte vaniljestangen med 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta.
Kom de ubagte spandauere i fryseren på bagepladerne inden hævning. Lad dem tø ved stuetemperatur i 2-3 timer og bag dem herefter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
22456 kJ / 5367 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1387 kJ / 332 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 36,7 % | 30 g |
Fedt: | 57,3 % | 21,5 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.