Wienerstang

Wienerstang

60+ min
Fryseegnet

Wienerstang eller wienerbrød, kært barn har mange navne. I udlandet er wienerbrødet kendt som "danish pastries" eller bare "danish". Denne betegnelse dækker dog over flere søde bagværkstyper, alle baseret på wienerdejen fx spandauer. Wienerdejen kom til Danmark med bagere fra Wien i 1850'erne. Her blev den forfinet og gjort til vores egen. Og i dag er wienerstangen selvfølgelig et stykke klassisk dansk bagværk, så klassisk dansk, at det i udlandet bare kaldes "danish". Få styr på din wienerdej her, og kast dig ud i de mange muligheder, det åbne

Mere inspiration

Er du glad for wienerbrød, så er disse croissanter måske også et hit?

Velbekomme!
Tip

Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

30133 kJ / 7202 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1707 kJ / 408 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6 % 6 g
Kulhydrat: 37,1 % 37,3 g
Fedt: 56,9 % 26,2 g

Ingredienser