Wienerstang eller wienerbrød, kært barn har mange navne. I udlandet er wienerbrødet kendt som "danish pastries" eller bare "danish". Denne betegnelse dækker dog over flere søde bagværkstyper, alle baseret på wienerdejen fx spandauer. Wienerdejen kom til Danmark med bagere fra Wien i 1850'erne. Her blev den forfinet og gjort til vores egen. Og i dag er wienerstangen selvfølgelig et stykke klassisk dansk bagværk, så klassisk dansk, at det i udlandet bare kaldes "danish". Få styr på din wienerdej her, og kast dig ud i de mange muligheder, det åbne
Er du glad for wienerbrød, så er disse croissanter måske også et hit?
Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.
30133 kJ / 7202 kcal
1707 kJ / 408 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 6 % | 6 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 37,3 g |
Fedt: | 56,9 % | 26,2 g |