Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.
29709 kJ / 7101 kcal
1683 kJ / 402 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 5,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 38,4 % | 38 g |
Fedt: | 56 % | 25,5 g |
Er du glad for wienerbrød, så er disse croissanter måske også et hit?
450 g
Hvedemel, iskoldt (ca. 7¾ dl)
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
250 g
Koldt smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
50 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt (ca. 1 dl)
|
---|
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Marcipan
|
|
125 g
Sukker
|
1
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
4 spsk
Hasselnøddeflager
|
|
1 spsk
Perlesukker
|