Wienerstang
Wienerstang eller wienerbrød, kært barn har mange navne. I udlandet er wienerbrødet kendt som "danish pastries" eller bare "danish". Denne betegnelse dækker dog over flere søde bagværkstyper, alle baseret på wienerdejen fx spandauer. Wienerdejen kom til Danmark med bagere fra Wien i 1850'erne. Her blev den forfinet og gjort til vores egen. Og i dag er wienerstangen selvfølgelig et stykke klassisk dansk bagværk, så klassisk dansk, at det i udlandet bare kaldes "danish". Få styr på din wienerdej her, og kast dig ud i de mange muligheder, det åbne
Ingredienser
Dej til wienerstang
450 g
Hvedemel, iskoldt (ca. 7¾ dl)
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Fint salt
|
250 g
Koldt smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
50 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt (ca. 1 dl)
|
---|
Remonce
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Marcipan
|
|
125 g
Sukker
|
1
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
4 spsk
Hasselnøddeflager
|
|
1 spsk
Perlesukker
|
Sådan gør du
Dej til wienerstang
Remonce
Sådan former du wienerstængerne
Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
29709 kJ / 7101 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1683 kJ / 402 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 5,6 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 38,4 % | 38 g |
Fedt: | 56 % | 25,5 g |