Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.
23156 kJ / 5534 kcal
1571 kJ / 375 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 6,5 % | 6 g |
Kulhydrat: | 38,7 % | 35,7 g |
Fedt: | 54,8 % | 23,3 g |
450 g
Hvedemel, iskoldt (ca. 7¾ dl)
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1¼ tsk
Fint salt
|
250 g
Kold smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
50 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt (ca. 1 dl)
|
---|
100 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Marcipan
|
|
50 g
Sukker
|
1
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
3 spsk
Blå birkes
|