Københavnerbirkes
3 timer 15 min
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
Når du går til bageren og bestiller københavnerbirkes, birkes eller tebirkes, så er det forskelligt hvad du får alt efter hvor i landet, du befinder dig. I Jylland er en københavnerbirkes fyldt med remonce, tebirkes findes ikke og birkes er uden fyld. I København findes der slet ikke københavnerbirkes, men blot tebirkes med og uden remonce. Kært barn har mange navne - (te) birkes er simpelthen en foldet wienerdej med birkes.
Ingredienser
Dej til københavnerbirkes
450 g
Hvedemel, iskoldt (ca. 7¾ dl)
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1¼ tsk
Fint salt
|
250 g
Kold smør
|
|
---|---|
50 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
50 g
Hvedemel til udrulning, iskoldt (ca. 1 dl)
|
---|
Remonce
100 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Marcipan
|
|
50 g
Sukker
|
1
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
3 spsk
Blå birkes
|
Sådan gør du
Dej til københavnerbirkes
Remonce
Grunden til at smørret skal bankes er, at man ikke ønsker at det bliver for varmt. Du kan også rive smørret, men pas igen på, at det ikke bliver for varmt. Kompenser evt. med efterfølgende længere køletid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23156 kJ / 5534 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1571 kJ / 375 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 6,5 % | 6 g |
Kulhydrat: | 38,7 % | 35,7 g |
Fedt: | 54,8 % | 23,3 g |