Tebirkes med kvark
1 time
Fryseegnet
•
Tebirkes med kvark er en af vores mange klassikere. De herligt saftige tebirkes er bagt med smør og kvark - og de har både en dejlig smag og konsistens. Dejen rulles ud en enkelt gang og lægges i 3 lag og skæres ud. Mere skal der ikke til for at få en en oplevelse af lagdeling af dejen, som er kendetegnet for disse hjemmelavede tebirkes. Du kan også rulle dejen ud som en cirkel og forme horn - læs tippet i opskriften.
Ingredienser
Tebirkes med kvark
100 g
Smeltet smør
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
50 g
Gær
|
|
1
Æg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
125 g
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Birkes
|
---|
Sådan gør du
Tebirkes med kvark
Du kan forme dejen til horn på denne måde: Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion til en rund dejplade (ca. 25 cm i diameter). Del hver dejplade i 8 trekanter og rul dem til horn fra den brede ende. Pensl og bag som tebirkes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9192 kJ / 2197 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1172 kJ / 280 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 11,3 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 50,8 % | 35,1 g |
Fedt: | 37,9 % | 12 g |