Marcipanstænger
60+ min

Marcipanstænger

Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.
Fryseegnet
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipanstænger

Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Creme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 2¼ dl mælk
  • 200 g groftrevet ren, rå marcipan

Pensling

  • æggehvider

Pynt

  • perlesukker
  • hakkede mandler

Fremgangsmåde:

Dej

Lun mælken (lillefingervarm) i en gryde og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan. Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en "roulade". Læg de 2 "roulader" på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær et dybt snit på langs i hver "roulade" og tryk dem ud til brede marcipanstænger. Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og mandler. Bag marcipanstængerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %
Print