Marcipanstænger

Marcipanstænger

60+ min
Fryseegnet
Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.
https://www.arla.dk/opskrifter/marcipanstanger/

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri.
  • Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Creme
  • Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  • Rør vaniljesukker og mælk i.
  • Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning.
  • Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet- rør af og til, mens cremen køler af.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan.
  • Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en roulade.
  • Læg de 2 roulader på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
  • Skær et dybt snit på langs i hver roulade og tryk dem ud til brede marcipanstænger.
  • Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og mandler.
  • Bag marcipanstængerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Marcipanstængerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

13846 kJ / 3309 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1217 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 49,7 % 35,6 g
Fedt: 40,9 % 13,4 g
Mere inspiration

Prøv også denne lækre kringle med remonce - den er skøn!

Kringle
60+ min
Kringle
(53)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Dej
1 dl Mælk
50 g Gær
100 g Blødt smør
1 Æg
1 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
Creme
3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
1½ spsk Majsstivelse, fx maizena
1 tsk Vaniljesukker
2¼ dl Mælk
200 g Groftrevet marcipan
Pensling
Æggehvider
Pynt
Perlesukker
Hakkede mandler