Marcipanstænger
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.
Ingredienser
Dej
1 dl
Mælk
|
|
---|---|
50 g
Gær
|
|
100 g
Blødt smør
|
|
1
Æg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
Creme
3
Æggeblommer
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
1½ spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
2¼ dl
Mælk
|
200 g
Groftrevet marcipan
|
---|
Pensling
Æggehvider
|
---|
Pynt
Perlesukker
|
|
---|---|
Hakkede mandler
|
Sådan gør du
Dej
Creme
Marcipanstængerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
