Marcipanstænger

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Marcipanstænger

Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.

Ingredienser

Dej

1 dl Mælk
50 g Gær
100 g Blødt smør
1 Æg
1 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)

Creme

3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
1½ spsk Majsstivelse, fx maizena
1 tsk Vaniljesukker
2¼ dl Mælk
200 g Groftrevet marcipan

Pensling

Æggehvider

Pynt

Perlesukker
Hakkede mandler

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri.
  • Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Creme

  • Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  • Rør vaniljesukker og mælk i.
  • Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning.
  • Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet- rør af og til, mens cremen køler af.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan.
  • Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en roulade.
  • Læg de 2 roulader på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
  • Skær et dybt snit på langs i hver roulade og tryk dem ud til brede marcipanstænger.
  • Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og mandler.
  • Bag marcipanstængerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Marcipanstængerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13848 kJ / 3310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1217 kJ / 291 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,4 % 6,7 g
Kulhydrat: 49,7 % 35,6 g
Fedt: 40,9 % 13,4 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/marcipanstanger/