Marcipanstænger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Marcipanstang, kringle - kært barn har mange navne - men sådan en lun sag til eftermiddagskaffen er ikke at kimse af.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Creme

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 2¼ dl mælk
  • 200 g groftrevet ren, rå marcipan

Pensling

  • æggehvide

Pynt

  • perlesukker
  • hakkede mandel

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Lun mælken til den er lillefingervarm og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet- rør af og til, mens cremen køler af.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan. Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en roulade. Læg de 2 roulader på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær et dybt snit på langs i hver roulade og tryk dem ud til brede marcipanstænger. Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og mandler. Bag marcipanstængerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Marcipanstængerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: