Nem fødselsdagskringle

Nem fødselsdagskringle

60+ min
En lækker variant af en klassisk fødselsdagskringle og så er den nem at lave.

Sådan gør du

Dej
  • Lun mælken og opløs gæren heri. Rør æg, sukker og salt i væsken. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen til en blød og smidig dej. Lad den hæve tildækket i ca.½ time.
Creme
  • Pisk 2 dl vaniljesauce med maizena og æg og varm op ved lav varme og under piskning til en jævn creme. Lad cremen koge igennem ca. 1 minut og afkøl den.
  • Slå dejen ned og rul den ud til et langt "bånd", ca. 75 cm langt og 15 cm bredt. Fordel vaniljecreme og rosiner herpå. Rul dejen sammen som en tynd roulade på den lange led. Form rouladen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Skær en dyb revne i kringlen hele vejen rundt, så fyldet kan flyde lidt ud. Lad kringlen hvile ca. 15 min. Pensl dejen med æg. Drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen midt i ovnen.
  • Server kringlen lun med resten af den kolde vaniljesauce i en lille kande ved siden af.
Bagetid
  • 15-20 min. ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11936 kJ / 2853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

917 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,4 % 5,6 g
Kulhydrat: 68,2 % 36,7 g
Fedt: 21,4 % 5,3 g

Ingredienser

Dej
Mælk
1½ dl
Gær
25 g
Æg
1
Sukker
2 spsk
Nip fint salt
1
Hvedemel ( ca. 6¾ dl)
400 g
Creme
5 dl
Majsmel
1 spsk
Æg
½
Rosiner
1½ dl
Pensling
Sammenpisket æg
½
Pynt
Mandelflager
Perlesukker