Frugttærte - uden ovn

Frugttærte - uden ovn

60+ min
Fryseegnet
En nem frugttærte, som ikke skal bages. Bunden er en glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner - den kan forberedes i god tid og fryses, så skal du blot lave fyldet inden servering. Frugttærtens fyld er let og friskt - og udgør et godt modspil til den søde frugt- og nøddebund. Server tærten til brunch, dessert eller eftermiddagskaffen.

Sådan gør du

Mandel- og frugtbund
  • Rist mandler og solsikkekerner på en pande ved jævn varme i ca. 10 min, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Kom mandler, solsikkekerner, tørret frugt, krydderier og appelsinsaft i en foodprocessor.
  • Kør det ved høj hastighed ca. 1 min til det har en ensartet masse.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk blandingen ud i bunden af springformen - brug evt. våde fingre.
  • Stil tærtebunden i køleskabet.
Fyld
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Rør cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Skær skal og hinder af citrusfrugterne - følg frugtens form. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver.
  • Anret den kolde bund på et fad og fordel flødeblandingen herpå.
  • Pynt med de skiveskårne citrusfrugter og friske mynteblade. Server straks.

Pynt med andre friske frugter - fx kiwi, mango eller kirsebær.

Kan fryses uden fyld - læg gerne fyldet på den knapt optøede bund lige inden servering.

Energiindhold for hele retten:

10720 kJ / 2562 kcal

Næringsindhold pr. 100g

640 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 9,2 % 3,4 g
Kulhydrat: 34,3 % 12,9 g
Fedt: 56,5 % 9,8 g
Mere inspiration

Lækker citrontærte - bagt mørdej og skøn syrlig creme.

Citrontærte
1 time
Citrontærte
(102)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Mandel- og frugtbund
2 dl Mandler (ca. dl)
1 dl Solsikkekerner (ca. dl)
1 dl Rosiner (ca. dl)
2 dl Tørrede abrikoser (ca. dl)
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt kanel
1 spsk Friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
Fyld
1 dl Piskefløde
1½ dl Creme fraiche
½ spsk Sukker
½ spsk Vaniljesukker
1- 3 Citrusfrugter, fx grapefrugter, appelsin og/eller mandarin
Mynteblade